Zuku Zuku – Dugfriske Junglenyheder

Det er blevet regnsæson i Masanga, men selvom himlen næsten hver dag flænses af lyn og vand, er humøret helt oppe i højde med palmerne nær frivillig hostel´et.
Der sker ting og sager med landbruget, der for alvor har fået et spark bagi efter at Forst-kandidat Anders Tærø Nielsen er kommet til. Fremtidsplanerne byder både på ananasmarker i kæmpestørrelse, samt at tjene penge på CO2-kvoter.

På hospitalet har en regulær patientstorm taget fart. Nabohospitalet i Magburaka er lukket på ubestemt tid, og Masanga Hospitalet skal derfor behandle ekstra mange patienter. Dr. Anne Marie, Dr. Alex og det øvrige personale har for alvor fået noget at se til og godt med sved på panderne.

Den planlagte Nurse School rykker tættere på indvielsesdagen. Skolen skal i første omgang kun uddanne sygeplejesker, men på sigt er det målet at skolen skal udvides til at have flere forskellige uddannelser. Der er sket enormt meget siden Masangas handyman nummer et, Simon Grandorf, for et år siden begyndte at restaurere og omdanne den gamle fysioterapi-bygning til Nurse School. Takket være Simon og hans arbejderes hårde arbejde er bygningen toptunet til at tage imod de nye studerende, og de to frivillige Pernille Andreasen og Ellen Berggren Jochumsen har kæmpet en brav kamp for at få det praktiske på plads, så skolen kan sætte fra land på bedste vis. Stærkt arbejde!

Dr. Peter fræser rundt fra kejsersnit til businessmøder. For det meste med et smil på læben og koffein i blodet. En sjælden gang imellem sidder han dog også ned, blandt andet for at uddanne de to skarpe studerende Amara og Emmanuel til at kunne foretage basal livreddende kirurgi.

Alle de lokale og frivillige i Masanga ser frem mod slutningen af juli, hvor Masanga-projektet fejrer 5-års fødselsdag efter alle kunstens regler. Fødselsdagsbarnet vil markere milepælen med en fire dage lang hyldestfest, der vil få jorden under Masanga til at skælve af bar spænding. Der vil være hyldesttaler fra prominente gæster, fodboldopvisningskamp, musik og fest fra den 20. til den 22. juli, og det hele kulminerer den 23. juli, hvor Masanga Jungle Run 2011 fra Magburaka til Masanga finder sted. Løbet bliver lige nu promoveret i landsdækkende radio, og Sierra Leone´s største TV-station møder op og sender fra løbet. Efter løbet vil der være hyldestkoncert, og der arbejdes på højtryk for at få ingen ringere end Steady Bongo Crew til byen. Steady Bongo Crew er det Sierra Leon´ske upbeat-svar på Sean Paul, og når de spiller deres monsterhit Zuku Zuku kan ingen person med kærlighed til musik holde bentøjet i ro.
Masanga er ikke den største NGO i verden. Men det er uden tvivl den NGO der holder de bedste fester.

(Anders Mikkelsen)

Visit at a Nurse school, Dr. Peter Bo Jørgensen, Masanga, Sierra leone

Scroll til toppen