Uddannelse

[rank_math_breadcrumb]

Mere sundhedspersonale i Sierra Leone

Uddannelse og kapacitetsopbygning er centralt i vores arbejde. Det gør vi gennem supervision og træninger af vores sygeplejestuderende, fysioterapistuderende, gennem CapaCare’s kirurgiske træningsprogram og løbende opkvalificering af vores personale.

Vores tilknyttede college, Tonkolili District College of Health Sciences, har uddannet over 750 sygeplejersker og er en af de eneste institutioner, der tilbyder en fireårig sygeplejeuddannelse uddannelse udenfor de store byer i Sierra Leone.

I 2018 startede college i tæt samarbejde med Sierra Leones regering den første og eneste uddannelse i fysioterapi.

Masanga Hospital er base og det primære træningscenter for det 2-årige kirurgiske træningsprogram fra vores partner CapaCare. Programmet træner Community Health Officers (CHO) og læger i livreddende kirurgi og obstetrik for at mindske mødredødeligheden og tackle det høje kirurgiske behov i det landlige Sierra Leone. Siden 2011 har vi uddannet 74 CHO's på Masanga Hospital. I dag er vores uddannede kirurgiske CHO’s involverede i ca. halvdelen af alle operationer udført i Sierra Leone.

Med støtte fra Lions International og DK har vi startet et nyt efteruddannelsessprogram for sygeplejersker der skal sikre sundhedssystemet kvalificeret øjensygeplejersker. Denne uddannelse gør det muligt at starte og drive en større øjenklinik på hospital,  hvor vi fremover vil være i stand til at behandle både simple og komplicerede øjensygdomme såsom fjernelse af fremmedlegemer, grå stær og andet der uden behandling kan medføre blindhed for patienterne.

Uddannelse af sundhedspersonale er afgørende, da det sikrer fremtiden for sundheden i Sierra Leone. Vi mener, at uddannelse og kapacitetsopbygning er den bedste måde at skabe en bæredygtig fremtid for Sierra Leone på. Med din hjælp kan vi fortsætte med at gøre det!

nursesgrad
Scroll to Top