Sundhed

[rank_math_breadcrumb]

Vi gør en forskel

Masanga Hospital er et hospital med 120 senge placeret i det landlige distrikt Tonkolili, som er centralt beliggende i den nordlige provins i Sierra Leone. Vi leverer (akut) kirurgisk behandling, livreddende behandling til børn, assisterer til fødsler samt almen lægehjælp til ca. 12.000 patienter om året. Antallet af patienter stiger hvert år. Hospitalet dækker et stort geografisk område, hvor infrastrukturen er meget dårlig og adgangen til basale behov som rent drikkevand, strøm og uddannelse er begrænset. Distriktets 500.000 indbyggere er afhængige af hospitalets hjælp.

Vi sætter kapacitetsopbygning forrest og lægger derfor stor vægt på supervision, uddannelse og medicinsk forskning i dagligdagen. På den måde skaber vi bæredygtig behandling af høj kvalitet.

Vores personale består af Community Health Officers (CHOs), jordemødre og læger og vigtigst for kvaliteten af pleje, har vi over 40 sygeplejersker, der arbejder dag og nat for at levere en god sygepleje til vores patienter. Teamet støttes løbende af syv studerende fra CapaCare’s kirurgiske træningsprogram, som er trænet i kirurgi, obstetrisk og akut behandling.

9K1B5598
More for Masanga-0629

Behandling på Masanga Hospital

Hvert år har vi ca. 2500 indlagte patienter på hospitalet og behandler mere end 9500 ambulante patienter. Vi har årligt mere end 800 akutte indlæggelser, hvor patienter kommer med alt fra akutte kirurgiske problemer til fremskredne medicinske sygdomme som akut hjertesvigt og smitsomme tropiske sygdomme. Vi udfører årligt mere end 1000 livgivende kirurgiske indgreb, som varierer fra akut mave-tarm operationer til hudtransplantationer hos kroniske sårpatienter.

Vi har en særlig isolationsafdeling der behandler patienter med særligt livstruende og smitsomme sygdomme såsom tuberkulose, Ebola, Lassa feber eller senest COVID-19.

På vores fødeafdeling tager vi hvert år imod 400 spædbørn og sikrer dem en sikker start på livet i et land med en af verdens højeste både mødre- og børnedødelighed. Derudover har vi op imod 800 indlagte børn om året, på vores børneafdeling til behandling af sygdomme som malaria, vedvarende diarré eller lungebetændelse.

Hospitalet ligger i det fattige Tonkolili distrikt, et distrikt der er karakteriseret ved stor fattigdom og hvor en gennemsnitlig familie kun har få midler til at klare sig igennem hverdagen. Når en ulykke eller sygdom rammer en familie, bliver de derfor ofte meget hårdt ramt økonomisk, da alle familiemedlemmer spiller en vigtig rolle i at sikre families overlevelse. På hospitalet tager vi derfor ikke det fulde beløb for en behandling, men vi har fastsat vores priser, så det ikke afskærer nogle fra at søge den nødvendige lægehjælp. I Sierra Leone, og selvsagt også på Masanga Hospital, får alle gravide, ammende og børn under fem år gratis behandling. Alle andre patienter betaler et beskedent beløb, som kun dækker en mindre del af omkostninger ved den reelle behandling.

Masanga projektet modtager delvis støtte fra Sierra Leones regering i form af medicin, udstyr og lønninger af enkelte medarbejdere, denne støtte vil gradvis stige frem mod overdragelsen til Sierra Leones regering i 2026. Hovedparten af udgifterne forbundet med hospitalet og behandlinger bæres dog af den danske organisation, som indsamler midler fra generøse donorer.

Med din hjælp kan vi fortsætte vores arbejde, og dermed sikre adgang til behandling af god kvalitet til de mennesker, der har mest brug for det.

Scroll to Top