Ultralydsscanner til Masanga Hospitalet

Bedre diagnostik med ultralydsscanner.

Masanga Hospitalet blev udvalgt til at modtage en ultralydsscanner, en meget fornem og stor gave, fra World Hope International.

Med en ny ultralydsscanner vil kvaliteten af både diagnostik og behandling øges, og samtidig løftes uddannelsesmulighederne for vores studenter væsentligt.

World Hope International støttede ligeledes Masanga Hospitalet under Ebola krisen med opsætning af en ekstra undersøgelses facilitet: “Clinic in a Can”. Dette er et koncept, hvor man har ombygget en container til et moderne medicinsk undersøgelses- og behandlingsrum. En sådan container/clinic modtog Masanga under Ebola krisen, bl.a fordi vi ligger i “udkants” Sierra Leone, og fordi vi har brug for yderligere udstyr og undersøgelserum. Den officiele indvielse af dette fandt først sted i januar 2016, efter at den værste del af Ebola krisen var overstået. I forbindelse med indvielsen donerede World Hope International så også lige en meget flot og moderne ultralydsscanner, som får fast tilholdsted i den moderne klinik i containeren. Ved åbningen holdt repræsentanten fra World Hope International en tale, hvor det blev klart, at gaven også indeholdt en aftale om service og vedligeholdelse, samt oplæring af personale til at anvende scanneren. GE Healthcare har doneret udstyr og World Hope International står for aftalerne og distributionen af udstyret. Masanga Hospitalet kvitterede med en takketale fra Founder of the Program  “dr. peter”, som forsikrede donorerne om, at udstyret vil blive taget godt vare på og anvendt til dets formål. Masanga Hospitalet fokuserer på uddannelse, og udstyret kommer til at indgå i den daglige undervisning af vores sygeplejestuderende, jordmoderstuderende og vores kirurgiske lære-drenge, STP´erne. Vi råder nu over 4 moderne ultralyds maskiner. Der bliver afholdt kurser på Masanga Hospitalet i basal ultralyds teknik for STP érne, for læger og andet sundhedspersonel i landet.

IMG_2346

En super moderne ultralydsscanner fra GE Healthcare.

Scroll to Top