Sundhedsministeren på besøg på Masanga Hospitalet

Masanga projektet har nu eksisteret i 10 år og det er tid til refleksion og evaluering af projektet.

I forbindelse med introduktion af vores nye donorer til Masanga projektet, Aleris-Hamlet, fik vi med assistance af den danske ambassadør i Ghana, Tove Degnbol, mulighed for at mødes med den sierraleonske sundhedsminister, Mr. Abubakar Fofona. Mødet fandt sted på ministerens kontor onsdag d. 13.01.2016.

På mødet deltog Ambassadøren, som ledede mødet, samt vores nye donorer, koncernchef CEO Liselott Kileaas og den den danske landechef for Aleris-Hamlet, Nis Alstrup. Vores lokale ledende chef, Field Coordinator Mr. Kelfala Kamara, deltog samt rektor for vores College (Tonkolili District College of Health Science), Dr. Jospeh Edem-Hotha og fra the Presidential Recovery Team deltog Mr. Musa Manseray. For MHRPs internationale bestyrelse deltog Dr. Peter Bo Jørgensen.

Møde med Sundhedsministeren og Aleris-Hamlet

På billedet: Sundhedsministeren i midten, Dr. Abubakar Fofana. Til højre for ministeren er Ambassadør Tove Degnbol til højre, CEO for Aleris-Hamlet Liselott Kilaas, Field Coordinator Mr. Kelfala Kamara. Til venstre for ministeren er Dr. Peter Bo Jørgensen, Deputy Chairman MHRP, Principal Dr. Joseph Edem-Hotha og landechef for Aleris-Hamlet i Danmark Dr. Nis Alstrup.

Mødet var veltilrettelagt og foregik i meget behagelig atmosfære og tone, og sundhedsministeren udtrykte taknemmelighed og respekt for det arbejdet, som vi har udført.

Han er interesseret i at fortsætte samarbejdet med Masanga og ønsker selv at undersøge projektet nærmere. Han lovede derfor at besøge hospitalet. Dette som led i at der skal udarbejdes en ny kontrakt med sundhedsministeriet og regeringen om det fortsatte arbejde på Masanga.

Søndag d. 24.01 ankom ministeren så til Masanga og blev her vist rundt på hospitalet og dets afdelinger, og introduceret til programmerne indenfor sundheds- og hospitalsdelen, uddannelses- sektoren samt vores Business Department. Han udtrykte sin begejstring og taknemmelighed over den store indsats, som vi har præsteret. På et efterfølgende møde i konferencerummet udtrykte han et ønske om at afklare mulighederne for regeringsansat personel, samt at fortsætte med at kunne få del i medicinen under programmet for ”Free Health Care”. Han udtrykte sin interesse i, at Masanga kunne arbejde mere sammen med regeringens distriktshospital i Magburaka og de kommende uddannelsesinstitutioner i den nordlige provins. Dels universitetsmiljøer i Makeni med filialer i Magburaka og at der kunne være en fælles interesse i, at vores College blev knyttet hertil.

Sundhedsministeren ønsker at medvirke til at revidere vores kontrakt og vil også informere Præsidenten om vores aktiviteter. Han vil, når vores oplæg til videre samarbejde tilsendes, udpege en komite, der skal lede det videre arbejde hen imod en ny kontrakt eller en såkaldt tillægsaftale til den eksisterende kontrakt.

Tom Gale Dr. Tom Sundhedsministeren på Masanga

På billedet: Sundhedsministeren i midten på rundtur med vores nye ledende læge Dr. Tom til højre i billedet og Dr. Tom Gale fra Plymouth University Hospital, som netop var besøg, til venstre. Dr. Gale var der for at starte arbejdet med vores nye isolationsenhed, som en del af screenings- og triageområdet som følge af Ebola-epidemien.

Ministeren blev bekendt med, at vi har 250 studerede på vores sygeplejeskole og at det først hold på 52 netop har haft graduation-ceremoni. At Masanga er base for STP programmet (Surgical Training Program), som medvirker til at sikre, at der i fremtiden vil være dygtige sundhedsmedarbejdere med kirurgiske færdigheder, der kan håndtere det kirurgiske livreddende arbejde på landets distrikts- og mere perifert-beliggende sygehuse. At vi i år starter den første fysioterapiuddannelse i landets historie, at vi i den nærmeste fremtid vil kickstarte vore øjenklinik igen og at Masanga Hospitalet i fremtiden vil være et undervisningshospital, som arbejder tæt sammen med distriktets College, som har base på Masanga.

Scroll to Top