Så skete det endelig! Sierra Leone erklæret Ebola Frit

Den dødelige virus, der har hærget Sierra Leone siden maj 2014, fik med det sidste tilfælde d. 13 september 2015 endelig en officiel ende efter 42 dages count down. Den 7/11 2015 blev dagen hvor landet endelig kunne erklære sig ebolafrit og følge i sporene på nabolandet Liberia, som ligeledes er erklæret ebolafrit. Guinea, hvor udbruddet startede, er for nuværende under sin 42 dages observations periode og med lidt held var dét, det sidste vi så til Ebola for denne gang. I Sierra Leone alene nåede Ebola at kræve 3905 liv ud af de 14 104 (registrerede) smittede.

Ebola fritDerudover har vores CapaCare studerende hjulpet WHO med at afdække, at for hver død forårsaget direkte af Ebola, dør (døde) der næsten fire mennesker af andre ubehandlede lidelser, fordi det skrøbelige sundhedssystem i Sierra Leone var nødt til at omdirrigere alle ressourcer til kampen mod det frygtede virus.

Og denne kamp har heldigvis båret frugt. Vi kan i dag lykønske det sierraleonske folk, det vestafrikanske folk, de mange frivillige og sundhedsansatte, de store og de små organisationer, de mange donerer og de mange, mange andre, der har bidraget i kampen mod Ebola. Og måtte familierne til de der har mistet livet i kampen mod Ebola enten som patient, pårørende eller sundhedsansat finde trøst i dette. Også på Masanga har vi mistet brødre. Men også på Masanga glædes vi over atter at være i gang. At kunne gøre det vi er der for; at genopbygge et bæredygtigt sundhedsvæsen i en skrøbelig stat. At udvikle, at uddanne, at udruste og at udrette. At gøre den magiske forskel.

Ingen ebolaTak til alle Jer der loyalt har fulgt og støttet os under det, der for os også har været et svær kamp med mange tunge beslutninger og valg. Ebola udbruddet har også kostet Masanga dyrt på alle tænkelige måder. Men nu ser vi fremad og arbejder fortsat mod et uafhængigt og bæredygtigt Masanga Hospital.

Scroll to Top