Rotary, Masanga – og Dario

Her kommer en lille fortælling fra Masanga begivenhederne i weekenden. Artiklen er skrevet af Holger Pedersen fra Glostrup Bio.

En særlig eftermiddag i biografen
Film skal ses i Glostrup Bio. Der er imidlertid meget andet, som den gamle biograf også er velegnet til. Den store sal, det brede lærred, den fremragende lyd og de magelige stole er ikke noget nyt. I 2010 fik biografen en kraftig projektor, der bl.a. kan bruges til præsentationer på lærredet, og der blev bygget en stor fast scene, der sagtens kan rumme et helt orkester. På det seneste er der arbejdet på også at gøre lyden professionel med henblik på foredrag og koncerter. Alt dette kom i anvendelse søndag den 3. april.
Glostrup-Albertslund Rotary Klub havde taget initiativ til koncerten, og Glostrup Bio havde stillet lokaler og frivillig arbejdskraft til rådighed for det gode formål. En lang række sponsorer på Vestegnen havde også støttet koncerten. Musikere og solist spillede uden honorar, så hele overskuddet blev leveret til det gode formål.
Adskillige af Sofarækkens aktive arbejdede sammen med ligeledes frivillige fra Rotary om at gøre dagen til en festlig oplevelse, og alt klappede – inklusiv publikum. Omkring 150 havde købt billet til arrangementet, og de fik en fin oplevelse.
Det handler om rent vand
Formålet var at skaffe rent vand til Masanga hospitalet i Sierra Leone. En række frivillige er gennem foreningen Masangas Venner involveret i dette arbejde. Det tidligere pesthospital lå i ruiner, da der endelig kom fred efter næsten ti års borgerkrig. En dansk læge startede i 2005 Masangas Venner og et projekt, der hjælper med at genskabe hospitalet som et meget nødvendigt alment hospital. Projektet er bredspektret i den forstand, at der ud over selve hospitalet arbejdes på uddannelse af personale og skabelse af et varigt økonomisk grundlag for det hele. I denne forbindelse er der allerede med støtte fra Danmark etableret et cykelværksted, et skrædderi, et tømrer- og snedkerværksted, et landbrug, en hønsefarm, en sæbeproduktion, en catering virksomhed og et mindre hostel.
Alt dette fortalte Søren Bo Steendahl fra Masangas Venner om. Han fortalte engageret om den store effekt, der er ved at støtte et sådant meget konkret projekt. Koncertens overskud gik til indkøb af en vandpumpe.
Koncerten i den gamle biograf
Præsidenten for den lokale afdeling af Rotary, Kurt Pedersen, bød velkommen og gav derefter mikrofonen videre til Søren Bo Steendahl. Derefter havde musikken ordet resten af eftermiddagen.
Baldur – Ballerup Brass Band, under ledelse af Susanne Vibæk, lagde ud med The Olympic Spirit af John Williams og spillede derefter et festligt udtog af musicalen South Pacific. Endnu mere festligt blev det med et udtog fra den gang, man kaldte musicals for operetter. I starten af Sommer i Tyrol kaldes der jo på overtjeneren Leopold. Der var stor jubel, da Dario Campeotto entrede scenen med ”ja, ja, ja – nu kommer jeg!” og et festligt potpourri.

Dario var klædt i det samme tjenerantræk, som da han sang sine duetter til den skønne Josepha på Amagerscenen. Vesten passede skam endnu. Herefter fik vi et afvekslende program spændende fra Sousa-marcher over evergreens til moderne rytmisk musik. Dario var med på mange andre numre og sang endda en duet med den dygtige dirigent, Susanne Vibæk. Dette samarbejde stammede fra en gang, Susanne lod sig overtale af Dario til at dublere en hæs Jette Torp.
Naturligvis sluttedes der med et ekstranummer, og det er måske ikke så svært at gætte, at det var Angelique, som har været Darios signatursang siden 1961. Nu med discorytmer.
Undervejs fik det veloplagte publikum et utal af lune historier, f.eks. – inspireret af stedet – historien om dengang, Dario tjente sine første penge som piccolo i Palads Biografen. Han tjente 49,50 om ugen, og det lykkedes ham at spare op til sin første knallert, en NSU Quickly.
Tilfredshed med Glostrup Bio

Glostrup Bio havde lejlighed til at tale med såvel Dario Campeotto som arrangøren af fra Rotary, Jørgen Hammelboe. Begge var særdeles tilfredse med det, biografen og de frivillige formåede. Biografen fik endda en eksperts ord for, at salen og dens faciliteter er velegnet til stor lyd. Dario har prøvet alle typer scener fra store teatre til idrætshaller, og han var særdeles tilfreds med forholdene i biografen. Ydermere kom han med baggrund i sin tid som ejer af et spillested med gode råd til, hvordan lyden kan blive endnu bedre udnyttet med lidt investeringer.
Hans sidste ord, da han stod med sin buket og tog afsked med det glade publikum var: ”Det var dejligt at møde alle de grå eminencer, der styrer det hele i denne dejlige gamle biograf”.

Nedenfor ses billeder som Holger Pedersen har taget:

Dario Compeotto

Dario Compeotto

Dario Compeotto, Rotary

Scroll to Top