Pressemeddelelse fra Masanga DK

Det er med stor sorg, at vi må meddele, at en af ​​vores hollandske kolleger døde i går aftes på Leiden University Medical Center i Holland. Han fik Lassafeber under sit kliniske virke på Masanga hospital i Sierra Leone.

Vi er meget taknemmelige for at have haft ham i vores team og for det store arbejde han har gjort for at styrke sundhedsvæsenet i Sierra Leone. Vi beundrede hans viden, kapacitet og utrættelige lidenskab for at forbedre adgangen til medicinsk og kirurgisk behandling i landet.

En anden hollandsk tropelæge og en lokal sygeplejerske er også testet positivt for Lassafeber. Yderligere en lokal sygeplejerske har symptomer, men er endnu diagnostisk uafklaret. Den hollandske læge er blevet hentet hjem til Holland for yderligere behandling. De to lokale sygeplejersker er isolerede i et specialiseret Lassafeber behandlingscenter i Sierra Leone.

De øvrige Internationale sundhedsarbejdere, der havde kontakt med Lassa-patienterne, er hjemsendt. Øvrige frivillige uden patientkontakt er opfordret til at forlade Masanga Hospitalet.

Lassafeber er en akut virussygdom. Mennesker bliver inficeret ved kontakt med ekskrementer fra inficerede rotter eller ved tæt kontakt mellem personer (gennem kropsvæsker). Lassafeber er endemisk i gnaverbestanden i dele af Vestafrika, bl.a. Sierra Leone.

På Masanga Hospitalet skalerer vi vores aktiviteter ned, indtil der er fuld kontrol over dette potentielle Lassa udbrud. Men allerede indlagte patienter og det basal beredskab sikres af en interim lægegruppe og hospitalets øvrige personale. Hands-on trænings- og forskningsaktiviteter er indtil videre sat i bero.

Masanga DK og de øvrigt involverede internationale organisationer overvåger nøje situationen lokalt i Masanga og i Sierra Leone, i samarbejde med den lokale ledelse og myndigheder, Ministry of Health and Sanitation (MoHS) i Sierra Leone og den hollandske national Institut for Folkesundhed og Miljø (RIVM).

Vores hjerter er med den afdødes familie og kæreste, vores berørte medarbejdere og alle involverede. Vi giver dem vores største sympati og beder om respekt for de pårørendes privatliv.

Susanne Haas, Formand, Masanga DK

 

Ønsker du at sende en hilsen til minde om Wouter Nolet?

Der er oprettet en side til minde om den afdøde hollandske læge Wouter Nolet.

På denne side har du også mulighed for at sende en hilsen.

Klik her for at gå til mindesiden om Wouter Nolet.

 


For yderligere information omkring Lassafeber henviser vi til hollandske nationale institut for Folkesundhed og Miljø, RIVM:


 

Dr. Sierra Leone. Masanga Hospital
Scroll to Top