Om Masanga Sekretariatet og dets fremtid

Det er efterhånden ingen nyhed at Masanga DK har ansat en fundraiser. Det er samtidig heller ikke nogen hemmelighed, at det var lidt et eksperiment. En sådan fundraiser koster jo en lønning som vi, som mindre forening, skal kunne forsvare. Udgiften skal stå i mål med omfanget (og prisen) på vores projekt- og foreningsaktiviteter:
Det var ikke nogen nem rejse dertil, da vi jo er en forening af frivillige, men Louise Ravn Christiansen blev ansat i november som fundraiser i en tidsbegrænset periode. Og hun har siden gjort det godt. Mange der arbejder med Masanga på nært hold vil have opdaget, at der er sket væsentlige løft på baggrund af den tid, kontinuitet og ikke mindst ihærdighed som Louise har præsteret. Det gælder både fundraisingen, hvor man i kroner og øre kan mærke de nye kræfter, men også vores profil udad til i form af hjemmeside, nyhedsbreve, donorpleje og diverse updates.

Fundraiser Louise

Derfor vi vil gerne, også efter projektansættelsen er ophørt, fortsætte med et professionelt sekretariat. Vi har derfor tegnet ansættelseskontrakt med Louise. Vi har også samtidig indledt en kampagne mod virksomheder, der specifikt skal investere lige netop i hende og fundraising enheden. For et sponsorat for 25 000 kr. om året er man som virksomhed med til, at sikre en væsentlig større støtte til Masanga projektet, da man støtter Masanga DKs fundraiser specifikt. Vi har allerede de første 5 sponsorater i hus, men skulle gerne nå lidt flere. Hvis I har nogle kandidater i tankerne, så meld endelig ind. Dette er samtidig en måde hvorpå vi kan sikre, at almindelige private donationer fortsat kan fungere efter ‘en krone ind – en krone ud’ princippet, som så mange er vores støtter hylder.
I det store billede skal vi overføre vores erfaringer til Masanga. Det har længe været tanken at vi, som en del af bæredygtighedsstrategien, skal oprette en fundraising enhed lokalt, således at projektet sikres indefra i fremtiden. Med ebolaen kom også en vis økonomisk – om ikke interesse –  så da boost i isolerede sammenhænge, som Masanga Projektet i fremtiden vil kunne drage nytte af, da genopbygningen af et sundhedsvæsen er næste punkt på dagsordenen. Og tilmed måske efter Masanga principper. Vi vil derfor så småt arbejde i denne retning og vil forvente en god synergi med sekretariater i hhv. nord og syd, der kan understøtte hinanden.
Opgaven er dog stadig stor og fordelt på alt for få hænder, også selvom to af dem er blevet professionelle. Så skulle der sidde en læser eller to med interesse for området og mod på at støtte op om denne helt afgørende indsats, så kontakt os endelig på [email protected].

Scroll to Top