NÅR FJENDER BLIVER VENNER

Onsdag den 26. januar kl. 19.30 er der i Kulturcentret på Poppelalle 12, mulighed for at se en spændende film og høre nyt om Sierra Leone.

Her vil to studerende fra Danmarks Medie og Journalist Højskole, Pernille Bervald Jørgensen og Jeppe Kirk, vise en film fra Sierra Leone. Der er tale om en 12 minutters dokumentarfilm, der handler om den forsoningsproces, der har været nødvendig i Sierra Leone efter den meget brutale borgerkrig.

Filmen tager udgangspunkt i to mænd, som har været dødsfjender under borgerkrigen. Vi følger dem under et forsoningsprogram, hvor de for første gang siden krigen skal kigge hinanden i øjnene. Dokumentaren kommer omkring hvad der skete under krigen, og hvilke problematikker Sierra Leone står overfor i dag. Til slut lægger den op til, hvilken fremtid Sierra Leone går i møde.

Inden filmen vil de to give deres indtryk af det spændende land, som en række lokale har engageret sig i via foreningen Masangas venner. Der understøtter et hospital i junglen 250 km fra hovedstaden Freetown.

Filmen vandt i øvrigt Filmskolens pris som årets bedste film. Den er finansieret fra Danidas Verdensfilmlegat. Man kan læse nærmere om filmen her: WWW.3WORLD.DK.

Der vil være gratis adgang.

Det er foreningen Masangas Venner der er arrangør.

Scroll to Top