Mennesker i Masanga 11 – Martin Bangura

Martin Bangura

Martin Bangura blev ramt af en taxi og fik et sår på venstre læg. Såret hævede langsomt og blev betændt. Et år senere valgte han at tage på Masanga Hospitalet. Den beslutning viste sig at redde hans ben fra amputation. 

Hvad skete der ved ulykken?
For 14 måneder siden skulle jeg hjælpe min søster med at fragte nogle grøntsager, og jeg tog derfor til Magburaka for at leje en taxa. Men taxa´en stod klemt inde mellem to andre biler, der var kommet senere, og jeg var derfor nødt til at holde udkig og guide chaufføren ud. Da han bakkede ud var han uopmærksom og direkte ind i mit ben. Jeg slap med et par store hudafskrabninger, men et par dage senere da jeg satte mig ned fik jeg kraftige smerter i benet. Det begyndte at bløde, jeg fik feber og langsomt voksede såret og blev betændt.

Hvordan behandlede du selv såret i første omgang?
Jeg hældte Bombay Gin på.

Hvor lang tid efter ulykken besluttede du dig for at tage på hospitalet?
Det gjorde jeg i starten af juni 2011, så det var lidt over et år efter ulykken var sket.

Hvordan så såret ud, da du ankom til hospitalet?
Det var meget stort og rødt, og jeg kunne mærke knoglen. Dr. Anne Marie så på benet og fortalte mig at knoglen stadig var i orden, og der ikke var nogen grund til at amputere. Det var jeg meget lykkelig over.

Fortæl om behandlingen.
På hospitalet sørgede de for konstant at holde såret rent, og de forbandt det. Jeg fik så en hud-transplantation fra højre lår. Nu er jeg blevet udskrevet efter halvanden måned på hospitalet. Såret er sundt, og det eneste problem er at jeg har lidt ondt i højre fod.

Hvad vil du gøre når nu du kommer hjem igen?
De næste par måneder er det helt sikkert, at jeg skal slappe af i foden og sidde ned det meste af tiden. Derefter ved kun Gud hvad der vil ske.

Martin Banguras højre lår efter hudtransplantationen


Scroll to Top