Mennesker i Masanga 1 – Rugiato Koroma

Rugiato Koroma

Masangas Soap Factory styres med kyndig hånd af Rugiato Koroma. Mandag til torsdag bikser hun palmeolie, vand og soda sammen til velduftende sæber. Det er hårdt og til tider ensomt arbejde, men Rugiato er stolt over, at hendes erhverv hjælper andre i Masanga.


Hvad er der i de forskellige sæber i Soap Shop´en?

Vores African Soap (sæbepulver) laver jeg af palmeolie, vand og soda. I vores Masanga Soaps putter jeg også lidt kerneolie i, og når jeg har lavendelolie, bruger jeg også det. Lavendelolie giver en dejlig duft.

Er det travlt at arbejde her?
Det er ikke altid så travlt, men det er fysisk hårdt arbejde. Jeg har heller ikke så meget fritid, for jeg er jo helt alene om at lave sæberne. Så når jeg holder fri, er der ikke nogen til at tage over for mig. Og om fredagen går jeg i skole.

Hvad laver du, når du ikke er på arbejde?
Jeg har tre børn, så når jeg kommer hjem, bruger jeg al min tid på dem. Der er dage, hvor en af dem er syge, og så er jeg nødt til at tage dem med på arbejde. Det er desværre ikke så nemt, for de to yngste er stadig små, og hvis jeg ikke passer på, piller de i soda´en. Jeg skal hele tiden holde øjnene åbne.

Hvordan er det at være del af Masanga projektet?
Jeg er meget glad for mit job i Masanga. Det er nogen gange lidt ensomt at stå her alene, men det er nu engang her jeg får min løn. Jeg er glad for at butikker som min og cykelshoppen kan hjælpe hospitalet.

Hvilke ting i livet gør dig glad?
Penge gør mig glad. Med penge kan mine børn få uddannelse. Da jeg var yngre, måtte jeg selv stoppe min skolegang, fordi min far sagde vi ikke havde råd. Mine tre børn Philip, Anthony og Isotu gør mig også glade. Faren til de to ældste døde i en ulykke i Freetown tilbage i december 2006. Men med arbejdet her kan jeg give børnene en god uddannelse, og så kan de hjælpe mig når jeg bliver gammel. Et af mine børn har en europæisk sponsor, og det er jeg lykkelig over.

Scroll to Top