Masanga Mentor Ebola Initiative

Masanga Mentor Ebola Initiative (MMEI) er et initiativ skabt i et forsøg på at sprede viden om ebola virussen hurtigere end virussen selv spredes. Det er et partnerskab indgået mellem Masanga Hospital Rahabilitation Project i Sierra Leone, Mentor Initiative, en britisk NGO, der er etableret i Liberia med international uddannelseserfaring og et verdensomspændende netværk, og Peninsula College of Medicine and Dentistry.

Målet er at hjælpe med at uddanne sundhedsansatte og lokalsamfund i hele regionen i emner som infektionsrisiko og -kontrol og identificere lokale adfærdsmønstre, traditioner og ritualer, der er med til at sprede virus.

Information er svær at udbrede i et land med dårlig kommunikationsinfrastruktur og som pt er underlagt forsamlingsforbud grundet smitterisiko.

Masanga Mentor Ebola Initiative udvikler digitale læringsmoduler baseret på interaktiv spil-teknologi. De udvikles på lokale sprog/dialekter og gør brug af animationer.

Første modul er succesfuldt testet og delvis implementeret og henvender sig til sundhedspersonale, da det omhandler af- og påklædning af sikkerhedsudstyr (Personal Protection Equipment – PPE). De senere moduler vil henvende sig mere direkte til de enkelte lokalsamfund og den enkelte borger.

Modulerne er udviklet i samarbejde med fronten indenfor ebolabekæmpelse og er designet til nemt at kunne opdateres, således at den cirkulerede viden ikke forældes.

Modulerne kan downloades, men er i første omgang fysisk blevet spredt via Masanga Mentor netværkets kaskade træningsprogram, med hjælp fra vores STP studerende.

Overordnet håber man at initiativet ville kunne nedbringe både smitten og dødeligheden af ebola virus, men målet er også at kunne udviklet et digitalt redskab, der kan bruges under fremtidige epidemier, hvor skrøbelig sundhedssystemer hurtigt skal uddanne og omstille sig til store udfordringer. Viden skal spredes hurtige end sygdom og dette læringsværktøj er et skridt i den rigtige retning.

unnamed2_3109841c
Scroll to Top