Masanga hospital kåret til landets reneste distrikts hospital

I et nyhedsbrev udsendt den 19. marts 2018 skrev jeg om, hvordan sygeplejerske Signe Therkelsen de sidste 6 måneder havde undervist alt personalet i forskellige hygiejnetiltag for at forbedre hygiejnen på Masanga hospital. Undervisningen kulminerede i en workshop, hvor hver enkelt ansat fik ansvarsopgaver for at forbedre standarden.

I samme periode dannede det lokale management et Infection and Prevention Control (IPC) udvalg, med medlemmer fra ledelsen, en fra hver afdeling, en repræsentant fra rengøring samt den nye oversygeplejerske for hospitalet Matron Victoria Kamara. IPC-udvalget havde som opgave at sikre, at hver ansat levede op til sit ansvar om at forbedre hygiejnestandarden.

Undervisningen, workshoppen og dannelsen af et aktivt IPC-udvalg har båret frugt. I sidste kvartal af 2018 blev Masanga hospital kåret af sundhedsministeriet til at have landets bedste hygiejnestandard med en scoring på 93 %. I første kvartal af 2019 forblev Masanga på første pladsen med en score på 91 %. Monitoreringen er udført på 16 distriktshospitaler af sundhedsministeriet, som kommer på uventet besøg.

Som det ses af denne grafik, var der kun to (12.5 %) hospitaler (grøn søjle), som havde opfyldt de retningslinjer som sundhedsministeriet har sat for hygiejnestandarden i landet. 10 (62.5 %) hospitaler havde delvis opfyldt retningslinjerne (gul søjle) og 4 (25 %) hospitaler havde ikke opfyldt retningslinjerne (rød søjle)

 

Vi er på vegne af IPC-udvalget og alle de ansatte på Masanga hospital naturligvis meget stolte over det flotte resultat og vi vil arbejde videre med metoden om individuelt ansvar og lokale udvalg i andet arbejde på og omkring Masanga projektet.

 /Sara Thordal Jensen. Frivilligkoordinator og medlem af Masanga DK bestyrelsen.

 

Scroll to Top