Masanga atter inde i varmen – godkendt af SKAT efter ligningslovens § 8A

Så lykkedes det! Vi er endnu engang tilbage i varmen og godkendt af SKAT efter ligningslovens § 8A. Som I ved, betyder dette at vi som organisation kan modtage gaver som I som private donorer kan få fradrag for (indenfor ligningslovens rammer).

Vi har skrevet meget om sagen ( se evt. tidligere blog indlæg) og forløbet og håber I som både medlemmer og donorer har følt jeg tilstrækkeligt informeret. Vi har udelukkende oplevet forståelse, støtte og opbakning fra Jer i denne noget kedelige sag som har forårsaget, at private donorer i 2022 ikke modtager/ har modtaget fradag for deres donationer. Trods mange forsøg på at genåbne denne del af sagen står dette ikke til debat.

Til gengæld er vi nu godkendt på ny hvilket betyder at private donationer til foreningen – også i 2023 – er fradragsberettigede. Foreningen figurerer endnu ikke på SKATs liste over godkendte foreninger, men dette er udelukkende fordi den kun updateres en gang årligt.

Forløbet har givet anledning til selvransagelse og vi har som bestyrelse forsøgt at systematisere vores deadlines, faste samarbejdspartnere og afrapporteringer samt fordelingen af dette. Vi håber at kunne undgå noget sådant gentager sig i fremtiden.

Slide1
Scroll to Top