Marathon løb i Danmark gavner i Masanga, Sierra Leone

Peter, en af vores Masanga Runners, satte til Copenhagen Marathon den 24. maj 2015 ny personlig løberekord. Tiden 02:34:30 gav en flot samlet 10. plads, hvor han kom i mål 19 minutter efter marokkaneren på 1. pladsen.

Ikke alene løber Peter stærkt, han løber også langt! I de seneste 5 måneder har han gennemsnitligt løbet 407 kilometer om måneden. Bliver han ved på sammen måde svarer det til, at han kan løbe til Masanga på 14 måneder. Det synes vi er lidt af en bedrift og vi har derfor spurgt, om han vil fortælle lidt om sig selv og sit løb.

Runner

Hvad laver du til daglig? Jeg læser statskundskab og lige for tiden er jeg ved at skrive mit speciale. Derudover har jeg en sød kone og et barn som jeg bor på Nørrebro med.

Hvor kommer du fra? Jeg er fra Randers

Hvor længe har du været Masanga Runner? Jeg startede i december 2014.

Hvad fik dig til at melde dig som Masanga Runner? Jeg snakkede med Søren (red. formanden for Masanga, Peter Bo Jørgensens, søn) og han fortalte at I samler ind, og at man kan hjælpe via Masanga Runners. Jeg synes det lød som en super god idé, så jeg fortalte mine forældre om det. De har tidligere haft et sponsorbarn i Benin i Afrika, men da hun blev 18 år mistede de kontakten. Nu ville de gerne prøve noget nyt, og så synes de Masanga er et godt projekt, hvor det er rart at man ved hvad pengene går til.

Hvad får du ud af det? God samvittighed. Jeg synes egentlig bare det var en god idé, som jeg gerne ville støtte op om.

Hvad motiverer dig ved at løbe? At blive bedre! Det at jeg kan mærke at jeg bliver bedre og bedre, at komme udenfor og at kunne tage sig selv nogle friheder fordi jeg brænder så mange kalorier af. Jo mere man lægger i løbet, jo mere får man ud af det, og det er dejligt.

Får du ekstra motivation af at være Masanga Runner?  Det er bare en fed måde at omsætte mine kilometer til noget mere, udover at jeg bliver hurtigere. Det har et formål udover at jeg skal løbe og være væk fra familien.

Hvad var det hårdeste ved at løbe et maraton? Det var ekstremt fysisk hårdt, især de sidste 4-5 kilometer. Det er ikke kun det at løbe men også det at være koncentreret i så lang tid. Jeg har lagt 10 timers effektiv træningstid i det om ugen, så jeg var til eksamen. Hvis du mister fokus, så mister du også sekunder pr. kilometer, og det vil jeg gerne undgå. Jeg var privilegeret at have hjælp de første 30 kilometer af nogle søde gutter som løb og holdt tiden, men ellers skal man selv holde tiden, lægge sig godt i svingene og kigge efter brosten osv. Inde ved Torvehallerne er der 75 meters brosten, og de var helt vildt hårde at komme over. Små ting bliver til store udfordringer når man har løbet 38 kilometer. Når man bliver træt, skal man forsøge at holde fokus, selvom man ikke kan tænke på andet end hvor ondt man har eller hvor ’langsomt’ man løber.

Hvad var det fedeste? Det var København og alle folk der hepper. Især ved Dronning Louises bro – der havde NBRO (red. Peters løbeklub) et sted og stod med konfettikanoner. Det var vildt. Og min kone og datter, som heppede ved Kødbyen, hvor der ellers godt kan være lidt dødt. Man får et kæmpe kick og man skal faktisk passe på, at man ikke løber for hurtigt når man kommer forbi de steder, hvor der virkelig bliver heppet.

Var det svært at finde en sponsor? Nej egentlig ikke, mine forældre ville gerne. Jeg bryder mig egentlig ikke om at gå ud og spørge folk om de vil sponsorere mit løb, men kan bedre lide hvis folk selv springer til når jeg fortæller om Masanga Runners og projektet.

Hvad er dit bedste løberåd? At tage sig god tid.. Det er den typiske fejl mange motionsløbere laver, hvis du spørger mig. Man skal starte virkelig langsomt ud og man vinder ikke noget ved at træne for hårdt – andet end man bliver skadet. I forhold til løb er der to knapper man kan skrue på for at blive bedre – hastighed og antal kilometer – og man bør ikke skrue på begge samtidigt. Tålmodighed og vedholdenhed er vejen frem. At man kommer ud hver uge og at man stiger langsomt i træningsmængde. Pas på med at presse med farten – løb hellere lidt længere og langsomt. Og så er det vigtigt med gode sko. Tag ikke de gamle frem – de bliver møre – også bare af at ligge!

Vi siger tusind tak til Peter og hans sponsorer. Udover de faste øre-beløb som hans sponsorer donerer pr. løbet kilometer, kom der tillige 100 kr. oveni, da Peter satte personlig rekord.

Kunne du tænke til at løbe i Peters fodspor som Masanga Runner eller kender du en som kunne, så tilmeld jer her. Har du spørgsmål vedrørende Masanga Runners eller kunne du tænke dig at sponsorere Peter, så ret henvendelse på [email protected].

Scroll til toppen