Julehilsen fra bestyrelsen

Bestyrelsen ønsker alle medlemmer og donorer en glædelig jul. Vi takker for jeres opbakning og støtte som der nu er mere brug for en nogensinde.

Vi bliver rige af at give

Julen er den tid hvor vi alle oplever at vi bliver rige af at give. Vi giver gaver til hinanden, tager ud og henter dem , undersøger hvad modtageren ønsker sig, og vi glædes ved at drage omsorg for modtagerne ved at pakke gaven ind.Det skaber glæde for modtageren. Men det er glæden inde i os selv og den energi der opstår når vi giver- der er det største og det er den der giver os styrke til at ville forsætte med at deltage i dette enestående udviklingsprojekt. Vi tror på udvikling gennem relationer- at udvikling går begge veje. Dette er for alvor gået op for verdens samfundet med Ebola epidemien, at vi har et fælles ansvar for at sikre at sundhedsvæsenet har en bedre standard i disse meget skrøbelige stater.
Katastrofen kunne måske ikke helt være ungået men nok begrænset hvis reaktioner og indsatsen samt interessen var kommet noget tidligere end tilfældet var.

Masanga-Mentor Ebola Initiative og Vaccinationer mod Ebola
Med Masanga-Mentor Ebola initiativet spiller vi med i kampen mod Ebola. Med moderne “video-game” på tablets og apps formidler vi viden ud i de fjerneste kroge i junglen – for gennem oplysning og uddannelse at hindre epidemien i at sprede sig yderligere- vi forsøger at sprede viden hurtigere end virusen spreder sig, ved at formidlingen sker i et kaskade system. I disse dage testes modulet og forhandlinger med det Nationale Ebola Respons Center(NERC) foregår mhp endelig godkendelse og aktivering.
Vi er også i forhandlinger med internationale partnere om at medvirke til at sætte det første vaccinations program mod ebola op som det ene center ud af ialt 4 centre i landet.

Masanga læger til Ebola behandlingscentre i Sierra Leone
Herudover er vi stolte af at lederen og stifteren af CapaCare, vores samarbejdspartner om det kirurgisk træningsprogram, Dr. Håkon Bolkan rejser ned for at være teamleder på et Ebola behandlingscenter i Moyamba i den sydligere del af landet . At han senere efterfølges af Dr.Alex som var ledenede læge på Masanga hospitalet i 2010-2012 og som nu er en del af CapaCare´s bestyrelse. Vi er stolte af at flere af vores læger og sygeplejerske fra den danske Masanga organisation søger ud med forsvaret for at deltage i arbejdet på det dansk drevne Ebola center i Port Loko. Sammen med mange andre, der frivilligt melder sig, til under så optimale sikkerheds forhold som muligt at- give en hånd til at give behandling til de hårdt ramte patienter, en hårdt ramt befolkning en hårdt ramt verdensdel. Det er stærkt og modigt og de får alle vores respekt og opbakning.

Sick kid Africa Sierra leone masanga

Jul i mørket- Vi tænder lys
I sierra Leone holdes der jul i mørket. Der er indført udgangsforbud og det er blevt forbudt at samles for at holde jul og nytår. Med vores forsatte arbejde og vores medlemmer og donoreres støtte er vi med til at tænde lys. Masanga Hospitalet er lyset i mørket. I vores kamp mod Ebolaen lader vi lyset fortrænge mørket. Vi vil redde en mor fra at dø i forbindelse med en kompliceret fødsel. Vi vil give den nødvendige medicin til det lille barn som ellers vil dø af lungebetændelse. Vi vil uddanne lokale dygtige læger til at foretage livreddende operationer.

Det er sat på “stand by” fordi Ebolaen er mørket, der dominerer og udsletter, nedbryder og dræber. Nu dør børn og kvinder af helt almindelige og let behandlelige sygdomme. Sundhedsystemet,  et i forvejen skrøbeligt sundhedssystem, er totalt brudt sammen. Vi må sætte ind nu og stoppe Ebolaen. Vi må være klar til igen at genoptage arbejdet, sikre gode sundhedsfaciliteter og forsætte med at udvikle vores hospital og uddannelsesinstitution.
Tak til Lions Club for de store donationer til at forsætte dette arbejde, tak til Cykelvennerne, til Payamba “Dont Give Up”, Bangura Bags og Birds, Masanga Runners, Herstedvester Kirke, Sengeløse kirke og mange mange flere, firmaer, medlemmer, enkelt personer.

Alle ønskes en god jul og godt nytår.

SONY DSC
Scroll to Top