Interview med Kelfala Kamara, Field Coordinator (chefen) for Masanga Hospital Rehabilitation Project

Kan du kort beskrive din professionelle baggrund? Helt kort er jeg uddannet indenfor landbrug. Siden midt firserne og godt ind i krigen arbejdede jeg for Grafton spejderne som administrator af Grafton Scout Training Camp Project. Her fik jeg min skoling indenfor landbrug med adskillige uddannelsesture til Danmark, men også Schweiz og England. Efter krigen arbejde jeg for afvæbningskomiteen inden jeg kom tilbage til Grafton projektet som nu er afviklet.

Kelfala Kamara

Hvad fik dig til at komme til Masanga? Masanga var et oplagt sted for mig at prøve kræfter med noget nyt og et projekt hvor jeg mener at kunne bruge de kompetencer jeg har tilegnet gennem mine tidligere ansættelser.

Hvad ser du som dine professionelle styrker og hvad kan du bibringe projektet?  Nogen gange arbejder jeg simpelthen for meget og mister den der balance mellem arbejde og privatliv. Jeg bliver motiveret af udfordringer og synes jeg har gode kompetencer til at håndtere de fleste af disse. Jeg er fleksibel og effektiv. Det er evner det kan bruges i Masanga Projektet.

Da hospital var midlertidigt lukket pga. Ebola blev jeg bedt om at træde ind som fungerende Field Coordinator. Jeg blev udsat for en noget ubehagelig fysisk trussel af en af senior stabens medlemmer og dennes slægtning, men jeg åbner stadig døren og hjertet for ham. Dette er nødvendigt når man i ”fremmed territorium”.

Karantæneperioden var sandelig også en udfordring, men jeg synes jeg har vist mig som en god leder, der kunne koordinere alle aktiviteterne omkring dette på en god måde.

Jeg kan godt blive for detalje orienteret og jeg kan blive utålmodig, hvis de ansatte ikke forstår mine idéer og tanker. Jeg er også stadig noget nervøs og usikker som offentlig taler og føler jeg bør øve dette.

Er du glad for at være Masangas Field Coordinator? Ja, og med alt den støtte jeg får fra lægerne, staben (både ældre og yngre), besøgende og lokal samfundet, synes jeg faktisk det er et dejligt job. Der er mange udfordringer, men jeg beder for, at vi kan overvinde disse sammen.

Hvordan ser du fremtiden for MHRP? Med den mængde og form for støtte som jeg får fra de førnævnte spillere vil jeg mene der er en endnu lysere fremtid forude for MHRP. Der har tidligere været nogen uoverensstemmelser med DMO (district medical officer, red.) som nu hører fortiden til og vi er i god kontakt. Det samme gælder for paramount chief. Den internationale bestyrelse har nu besluttet sig for at gøre min stilling som Field Coordinator permanent og jeg er her altså nu for at hjælpe med at skabe denne lysere fremtid for MHRP. Med støtte fra regeringen, selv sagt. Det bliver en gradvis proces, men det skal nok komme. Masanga Hospital har et stort potentiale. Det er et af de ældste og mest yderligt liggende hospitaler i landet! Men patienter kommer her stadig fra hele landet, selv efter Ebola udbruddet. Der er stadig nogle logistisk-udfordringer så som vejen herud og kommunikationsnetværk for lige at nævne et par stykker, men mon ikke også de vil bedres i den nære fremtid.

Oversat frit fra engelsk af Susanne Haas.

Scroll to Top