“If you don’t have students – you don’t have a job”

Det har vores rektor på college Mr. Fornah helt ret i.

Men det kræver en hel del mere end blot et hold studerende at opstarte landets første fysioterapiuddannelse. Først og fremmest kræver det et hold ildsjæle og det har vi i den grad! Både i Sierra Leone og i Danmark.

Senest er der særligt to, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats. Vi har netop haft vores nyeste medlem, Annette, udsendt til Masanga i 8 uger. Med stor iver og holdånd har hun pustet liv i hospitalets fysioterapi og i særlig grad fået motivationen hos de tre fysio-aids T Roy, Idrissa og John helt op i top gear.

Under ebolaen var det nødvendigt at trække de tre over til at udføre sygeplejearbejde i stedet. Heldigvis er ebola for længst ovre og hospitalet kører godt, så det var på tide at få fysioterapiafdeling aktiv igen.

Nu holder den åben hver eneste hverdag og det summer af latter og fysiske udfoldelser, selv personalet kommer i deres pause og træner. Det nye elektriske løbebånd, som var blevet doneret, er blevet sluttet til. Alle de mange rollatorer og kørestole er blevet vasket og repareret af cykelshoppen så de kan bruges til patienter eller sælges videre. Der er blevet udviklet standard træningsøvelser, som er kommet op at hænge på væggen og så har de tre fået et fælles kontor med whiteboard. Så nu glæder de sig over at tilse patienter og selvfølgelig til at Annette kommer tilbage og afholder workshop så de kan opkvalificere sig yderligere.

En anden, som vi er yderst stolte og taknemmelig over at samarbejde med, er den fantastiske Karen Frederiksen, ansvarlig for international samarbejde på VIA University College Aarhus. For nyligt var hun og fys-gruppe forkvinde Marie Børresen på besøg i Sierra Leone for at møde vores samarbejdspartere, men vigtigst af alt deltage i en stor workshop for at gennemgå og validere uddannelsens kompendium, som den lokale fagforening og vores college sammen har arbejdet intenst på at udvikle og tilpasse til lokale forhold. Både mødet og hele besøget var en stor succes.

Alle viste stor interesse og gejst for projektet, og det var en udsøgt fornøjelse at se Karens begejstring for både arbejdet i Freetown og de smukke omgivelser i Masanga. Vi er meget taknemmelige for hendes kompetente støtte og bidrag til projektet og glæder os til, at samarbejdet med hende og resten af VIA vil gro i fremtiden.

Og fremtiden for vores projekt er fyldt med optimisme. Fra top til bund, fra sundhedsminister til gårdmand og hele vejen rundt oplever vi national opbakning og fredag d. 13 juli blev der afholdt afgørende møde med 15 medlemmer af College of Medicin and Allied Health Sciences under University of Sierra Leone, som er dem vi skal samarbejde med og have godkendelse fra.

Den positive stemning, som er i landet, har naturligvis også forplantet sig i Danmark, hvor holdet arbejder med nye kreative ideer til fundraising. For træerne gror jo ikke ind i himlen og da slet ikke de der pengetræer. Så kassen er ved at være tom og der skal samles nye penge ind. Bl.a. til to septiktanke så vores undervisere kan gå sikkert og bekymringsfrit på toilettet når de er i Masanga. Send os gerne en hjælpende hånd på mobile pay 91822.

Som altid tusind tak for den trofaste interesse for vores hjertebarn og unikke projekt.

De bedste hilsner fra Masanga Fysioterapi

Scroll to Top