En sommerhilsen fra Masanga

Vi må med skam erkende, at det er noget tid siden vores nyhedsbrev er udsendt. Det er ikke fordi der ikke løbende er en masse spændende udvikling at fortælle om – tvært imod – og bag den positive udvikling ligger der selv sagt en masse arbejde som desværre har gjort at nyhedsbrevet er blevet nedprioriteret. Det skal ikke ske igen!

Derfor vil vi her fortælle lidt om udviklingen i projektet hen over foråret og sommeren.

Allerede i februar kunne vi åbne vores nye, flotte Emergency Unit. Den er dog stadig ikke officielt indviet. Emergency unit er en udvidelse på yderligere 50 sengepladser som selvsagt kræver den del ekstra personalemæssige ressourcer. Det er i udgangspunktet altså øgede driftsomkostninger og dem vil vi gerne regeringen skal løfte. Ved åbningen deltog vicesundhedsministeren Princess Dugba og Deputy Cheif Medical Officer i sundhedsministeriet Dr. Alie Wurie med taler hvor de roste landets største emergency unit. De holder øje med os og vi har fået mange løfter, men endnu ikke set de ansatte vi er blevet lovet til at bemande denne enhed. Vi må have is i maven (vi har ikke noget valg!) og fortsætte forhandlingerne.

Så har vi haft den store fornøjelse at vores første hold af state registrated nurses (SRNs) er blevet færdiguddannede. 10 af disse blev af regeringen placeret på Masanga Hospital, resten på i Lungi, Freetown og andre steder rundt om i landet. Det er regeringens ønske, at vi fremadrettet skal uddanne SRNs fremfor state enrolled community health nurses (SECHNs – sygehjælpere) hvorfor vi afvikler denne uddannelse på college.

Vi får lavet flere partnerskaber der øger uddannelsesmulighederne og som er med til at sikre vores berettigelse efter overdragelsen i 2026. Således er German Doctors godt i gang med deres Pediatric Training Program, hvor man i stil med CapaCares STP program, laver fokuseret post-graduat uddannelse for læger og Community Health Officers. Der har kørt på siden slutningen af 2021 og er godt undervejs. Tilsvarende samarbejde er ved at udvikle sig med organisationen Partners in Health som skal lave efteruddannelse i intern medicin.

Disse programmer gør, at Sierra Leone vil have et mere specialiseret behandlingstilbud til patienterne, men de gør også Masanga hospitalet til en vigtig samarbejdspartner. Af samme grund er vi aktuelt i dialog omkring et aftalememorandum med The University of Sierra Leone Teaching Hospital Complex (USLTHC) så vi i fremtiden også kan modtage og uddanne turnus læger. Dette er et stort og vigtig skridt for os.

Alt dette – og meget mere – foregår til trods for at vi på de interne linjer har været noget udfordrede; Vi måtte afskedige vores logistic manager og to store keepers kort efter nytår og har endnu ikke fundet en erstatning herfor. Nu har vores HR manager – efter nogle lidt belastende sager -sagt sin stilling op, så ledelsen lokalt er noget svækket.

Herhjemme har vores fundraiser og sekretariatsleder, Sara, været nødt til at tage orlov i en periode. Sara fungerer som blæksprutte i hele projektet og hendes fravær kan mærkes alle steder og har lagt en ekstra arbejdsbyrde på alles skuldre. Vi har før haft op og ned ture og de færreste involverede i projektet er ikke kede af at tage fat, så vi skal nok komme igennem dette også.

For nuværende glæder vi os over al den positive udvikling som giver energi til at løse de udfordringer der måtte være.

Med ønsker om en god sommer til alle

På vegne af bestyrelsen,

Susanne Haas

Forkvinde

emergecy unit
Scroll to Top