College anerkendes med godkendelse af en Bachelor uddannelse i fysioterapi

Det er en stor glæde vi kan annoncere at vi har fået den endelige godkendelse af fysioterapi uddannelsen som en Bachelorgrad. College er på denne måde en del af universitetet i Sierra Leone via vores samarbejde med COMAHS (College of Medicin and Allied Health Sciences). Det første hold fysioterapistuderende er færdig uddannede med Diplom uddannelse – de første 3 år. De skal nu have det sidste 4. år og hvorefter de kan kalde bachelor i fysioterapi.

Det andet hold starter i år og herefter vil der så starte nye hold årligt og på sigt forhåbentligt også hvert halve år.

Der er brug for fysioterapeuter i landet og vores ledende fysioterapeut, Dean of Physiotherapy Department på College er Kebbie Ismaiala, er en af de få. Han leder uddannelsesprocessen sammen med de 4 andre fysioterapeuter der er i landet. Kebbie sidder også i administrationen i sundhedsministeriet indenfor rehabiliteringsmedicin under direktoratet for public Health, folkesundhed, og har således på alle måder grund til at være stolt og- og tilfreds med denne udvikling.

 

Vi er godt stillet idet, at vi samarbejder med myndighederne i landet om dette. Samtidig har vi de førende kompetencer i landet med på holdet. Det stiller College stærkt og College er afhængig af Masanga hospitalet som derfor vil blive ved med at bestå, som regeringshospital med tilhørende uddannelsesprogrammer der løfter kvaliteten af behandlingerne i landet.

physiostudents
Scroll to Top