Update fra fysioterapi

At indføre en fysioterapi uddannelse i et land, hvor de knap ved hvad fysioterapi er, giver selvsagt nogle udfordringer. Men vi er rigtig godt på vej!

I juli var Lærke Winther og Marie Børresen på international fysioterapi kongres i Cape Town, Sydafrika den såkaldte WCPT-kongres.

Foruden en posterfremvisning af fysioterapi projektets udvikling i Sierra Leone, havde rejsen også til formål at afholde et samarbejdsmøde for alle de internationale samarbejdspartnere. Og hvilket et fremmøde!

Fysioterapi projektet er ikke længere blot et projekt mellem Sierra Leone og den danske iværksættergruppe, men tæller nu også stærke kræfter fra University of Ghana, WCPT, Kings College i London, VIA University College i Århus, Kings College i Freetown, Duke University i USA, samt både den danske og den sierraleonske fagforening i fysioterapi.

Det var et intenst møde, der viste at der fra alle sider er stor interesse i at få denne uddannelse etableret.

Vel hjemme igen, arbejder hele teamet på at skaffe penge til at kickstarte uddannelsen, samtidig med at Nina Snap Nissen gør hvad hun kan, for at samle trådene i Sierra Leone.

Nedtællingen er i gang og snart skal 2.5 års intensivt arbejde på tværs af landegrænser og kultur, bære frugt.

Vi forventer at det første hold studerende sidder på skolebænken til februar 2018.

Det bliver en festdag!

Scroll to Top