På Vippen til sejr

Masanga projektet står på vippen til sejr. En sejr kommer ikke i hus uden et forudgående langt sejt træk. Ingen kan vinde en kamp uden at træne, øve, forbedre og justere på formen. I Masanga projektet har vi nu igennem 7 år trænet, øvet, forbedret og justeret på formen og herigennem forsøgt at tilpasse og adaptere til udfordringerne. På mange måder er dette lykkedes. På nogle områder er det ikke lykkedes. Vi har fejlet og tabt  i nogle indledende puljekampe, men vi har trods dette formået at komme videre i turneringen og står nu tæt på at komme i finalen. For at komme helt til målet skal der fokuseres: Vi må ikke lade os distrahere af omgivelsernes forsøg at sætte en kæp i hjulet eller mangel på tro på konceptet. Vi står fast og holder ved. Vi er verdens mindste projekt med verdens største vision. Vi bygger projektet på relationer og tror på relationernes kraftfulde virkning. Vi tror på at vi med vores vedvarende positive energi kan få skabt et bæredygtigt fundament for fremtidens Masanga Hospital i verdens fattigste land.

Der har igennem tiden været mange forskellige enkeltpersoner såvel som organisationer og grupper ind over projektet. Nogle kortvarigt andre længerevarende. Denne fleksibilitet har medvirket til en dynamisk organisation som hele tiden ændrer sig og det har været en styrke så langt. I og med at vi satser på at fokusere bliver der lagt en dæmper på fleksibiliteten, færre ny projekter, meget stabilisering i de nuværende samt i de hjemlige opgaver ( såsom fundraising, PR, kommunikation mm.

Nu fokuseres der på at få regeringen til at tildele ressourcer til hospitalet. Vi tror på en fremtidig struktur hvor regeringen bidrager med 1/3 del af driftsudgifter,investeringer og vedligeholdelses udgifter.

Vi satser stærkt på at der skabes lokale, nationale rammer for fundraising udgået fra MHRP (Masanga Hospital Rehabilitation Project)  i SL i et dynamisk samspil med de internationale aktører kan fremdrive 1/3 af fremtidens driftsudgifter samt midler til investeringer og vedligeholdelse.

Den sidste del er fra de etablerede virksomheder i og omkring projektet, som stadig er meget skrøbelig og nemme at slagte, men netop fordi det skaber lokal vækst med flere arbejdspladser vil den lokale forankring blive et stærkt incitament til at bevare projektet. Jo flere betydningsfulde aktører, der har livsvigtige aktier i projektet, jo sværere bliver det at lukke det.

Det er nu der er brug for det lange seje træk, at vi bliver ved, fortsat fortæller den gode historie, viser billeder af de glade børn , sender signaler ud om at det betyder noget at vi gennem relationer er med til forandre et lille del af  verden, en forandring der bevæger sig fra mørket mod lyset med håb for fremtiden.

Vi har nu et hospital der servicerer 400.000 mennesker i distriktet. 170 ansatte fordelt på hospital, college og business sektionen. Der er i alt 180 studerende og der kommer flere i den nærmeste fremtid. Der er 100 patienter indlagt og der kommer ca 100 patienter daglig i den ambulante klinik. Patienterne har ofte en omsorgshjælper  med. Så daglig er der mellem 4-600 mennesker inde og ude  og rundt omkring i projektet.  Masanga landsbyen er  vokset fra knap 2000 indbygger da vi første gang besøgte byen i 2005 til i dag at have 5.500 registrerede indbyggere. Vi har samlet udført 175.000 behandlinger og selv om vi desværre har måttet indføre en vis brugerbetaling er der forsat stor søgning til vores hospital. Dels fordi der ikke er så mange gode behandlingstilbud i landet, men i særdeleshed fordi at vi efter bedste evne forsøger at tage af os patienterne, to take care, at have omsorg bruge de ressourcer og muligheder vi har for flest mulige.

Peter Bo Jørgensen

Hvis du vil være med til at hjælpe projektet i mål, så følg linket her, og bliv medlem for kun 100,- om året!
https://podio.com/webforms/4375890/343554

Scroll to Top