Nu med kindkys og Eksamenscertifikat

Bananbod, kys på kinden og gaveposer til vinderne var i sidste uge centrale elementer i Masangaløbet arrangeret af Tailorshoppens volontør Anders. Reglerne var klare; løb fra Masanga til Magburaka (visualliser en meget rød jordvej -palmeomringet, ujævn og ca 14 km lang..), og priser til de første tre deltagere i mål. Det kunne kun blive en succes! Dagen derpå lagde desværre faretruende ud med ulmende grå skyer, der midt på dagen mundede ud i et giga regnskyl. Men på trods af dalende entusiasme troppede 17 deltagere op til startskud sammen med publikum bestående af begejstrede lokale og volontører. En, to, tre GO!
Masanga sport dag løb i Sierra Leone
Med Sara og AK som fotojournalister på cykler i african-style metal tilstand formåede løbet at erhverve sig sin nyhedsværdi.
Bananboden tilførte et officielt og vigtigt strejf. Desuden bidrog det tredelte podie bestående af jorden, et trappetrin og endeligt; Magburakas brønd til første pladsen med æres-faktoren til sammen med det betydningsbærende element -kindkysset fra vores smukke blonde AK. Hvem kunne ønske sig mere? Vinderen blev en gut ved navn Etóo, som løbetraditionen tro tilmed modtog en gavepose ala sportslig-lykke indeholdende Pringles, Haribo slik og pasta. Anders selv, Christian og Maria indtog desuden henholdsvis en anden-, femte-, og  eneste-kvinde-i-løbet plads. Så sejt!
Masanga sport dag, Sierra Leone løb
Rismarkerne i agriculture står fint og imødekommende til at modtage Helene, som nu skal være volontør på samme projekt. For få uger siden blev markerne pløjet og plejet og de 35 hektar landjord lærte Masangas traktor rigtig godt at kende. -Lige såvel som den lærte arbejderne virkelig godt at kende i den daglige traktortur gennem Masangas hovedgade, junglestien og over markerne. Nu skal de gødes og gødes og så gødes lidt igen indtil den store høst i november, hvor regntiden daler af. Så vores kære traktor, arbejderne og Helene skal nok få kørt ruten til og komme hinanden nær. Om ikk’ andet så rent fysisk, hvis alle mand skal ombord på traktoren til arbejdet i marken.
På Adult Education har Caroline sammen med de tre lærere Abdul, Mark & Mark afholdt afgangseksamener for class 1, 2 og 3. De både skriftlige og mundtlige eksamener afslørede et ikke eksisterende generelt niveau, men nærmere en kunnen i øst og vest, så en del elever vil starte i skole igen den tredje september i REACTS nye skoleprogram. Her har Sara Christian nu udarbejdet faste rammer for det kommende pensum, så eleverne får et skræddersyet skoleforløb med henblik på deres daglige jobfunktioner i Masangas samfund.  I den forbindelse har Sara og Christian netop ansat de to lærere som skal stå for den gennemtænkte semesterplan; Mark Koroma og Henry Turay. De elever der bestod med glans har til gengæld modtaget nyoprettede officielle Masanga Adult Education certifikater med logo, stempel og hele baduljen. Ja, fint skal det være.
Desværre ingen Postmand Per til vores postkontor i Magburaka den sidste stykke tid, men vi venter glædeligt med åbne arme på snarligt gensyn..

traktor Lions club masanga sierra leone

Denne traktor er en sponsor gave fra Lions Club Dragsholm.

Scroll to Top