1. Dec. Juleblog “Tænd Lys!”

Julen handler om at give.
Masanga projektet handler om at blive rig af at give.
Julen handler om at tænde lys.
På Masanga tænder vi mange lys hver dag  – året rundt.

Jo mere vi giver og involverer os – jo mere får vi igen. Fra starten var, og er, projektet tænkt som et projekt, der bygger på relationer. Relationer mellem rig og fattig, hvid og sort, syg og rask, mand og kvinde, børn og voksne – at dette, Masanga projektet, gør vi sammen, vi skaber den verden, vi gerne vil være med til at leve i.
Jeg er rig og har derfor mulighed for at bruge rigdommen til sammen med andre at gøre flere mennesker rige. Ved at gøre flere mennesker raske og forhindre børn i at dø af en simpel lungebetændelse, er jeg med til at skabe rigdom og glæde. Det giver mig styrke, og det gør mig lykkelig.
Når det underernærede barn er kommet på ret køl og rejser sig fra sin sygeseng og forlader børneafdelingen – har vi tændt et lys.
Når den 16 årige førstegangsfødende er ved at dø af forblødning efter en kompliceret fødsel og bliver reddet på målstregen af vores læger og sygeplejersker – så tænder vi lys.

I denne måned vil  vi hver dag tænde lys, når vi læser en historie om oplevelser og erfaringer fra de mange frivillige der er med til at skabe dette unikke projekt. Alle de frivillige er lys der brænder for Masanga – et lys i mørket – håbet i junglen som glæder, helbreder og skinner på menneskerne i og omkring Masanga, for at vi sammen kan få et bedre liv.

Vi er ude midt i junglen, vi er i verdens fattigste land. Når himlen græder over de døde børn og  snavset fra byens gader vaskes væk af himlens tårer, så er det en gave at få lov til at være med til at tænde lys. Gode gaver skal man tage vare på, vedligeholde og dyrke og give videre til dem man holder af, og dem som har brug for at få en sådan god gave.

Jeg ved, at vi har problemer i vores verden, vores velfærdsmodel er i vanskeligheder. Den største vanskelighed er at forstå, og agere i sammenhængen mellem de forskellige verdener.  Men ved at have en relation, at involvere sig, at give, så  åbnes en mulighed for at forstå denne sammenhæng og dermed at påvirke den, så der bliver tændt flere lys, flere børn der smiler og vinker på vej hjem fra hospitalet til deres mor – som ikke døde af blødning, men som nu står og smiler og tænder lys for sine raske børn.

Tænd lys –  og rigtig god jul.

Dr. Peter

Smiling kid in africa, sierra leone, Masanga

Scroll to Top