God sommer fra bestyrelsen

Endelig – Masanga Hospitalet genåbnet – ebolaen er på retur.

Et hårdt år for Masanga hospitalet og for Sierra Leone i særdeleshed ser nu endelig ud til at se sin ende. Ebolaen, som har hærget i de vestafrikanske lande Guinea, Liberia og Sierra Leone i det sidste 1,5 år, ser nu endelig ud til at være helt under kontrol. Det er glædeligt og betyder, at sundhedssektoren kan begynde at blive stablet på benene igen. Det var derfor en stor glædens dag d. 24 april i år, at vi kunne slå porten op for patienterne igen. Stille og roligt begynder patienterne at få tillid tilbage til hospitalerne og der kommer flere og flere patienter til Masanga hospitalet daglig.

Bygningsarbejde

Hospitalet har forberedt sig på genåbningen gennem længere tid og fået ekstraordinære donationer fra en række forskellige partnere og grupper, som støtter op om Masanga hospitalets vigtige arbejde for, at styrke et bæredygtigt sundhedsvæsen. Der er blevet etableret et modtage-område med screening- og isolationsfaciliteter, således at alle patienter i princippet opfattes som ebola-mistænkt. Er de kliniske kriterier for dette opfyldt, bliver patienterne isoleret og afhentet af det nærliggende ebola behandlings center. Dette fungerer upåklageligt og det er glædeligt at kunne oplyse, at der ikke har været nogen ebola patienter i vores distrikt i mere end 100 dage.

Screening

Området omkring hospitalet er blevet indhegnet og vejen, der tidligere gik igennem hospitalsområdet, er blevet ledet uden om hospitalet for på denne måde, at begrænse en ukontrolleret trafik gennem hospitalsområdet. Ekstra personligt sikkerhedsudstyr og øgede fokus på hygiejne er i højsædet i det nyindrettede modtage-område, som skal sikre, at der ikke kommer ebola patienter ind på hospitalet.

Mor og barn

For tiden modtager vi daglig mellem 50-60 patienter i den ambulante klinik og der er lige for tiden 37 patienter indlagt. De gravide kvinder, der nærmer sig fødslen, begynder at komme til hospitalet igen og de fødsler, der har været på hospitalet, er gået fint med både levende mor og barn.

De kirurgisk aktiviteter er genoptaget og træningsprogrammet i kirurgi er i gang igen. Sygeplejeskolen er genåbnet og der summer af god energi og lyst til at lære overalt på området. Det første hold sygeplejersker bliver færdiguddannet nu – noget forsinket pga. ebolaen, men det forventes, at der afholdes Graduation ceremoni i november med stor fest, farver og glæde.

Vi, formand Peter Bo Jørgensen og næstformand Susanne Haas, tager nu ned i slutningen af juni for, at indlede forhandlingerne om den fremtidige struktur og sikring af hospitalets centrale placering i sundhedsvæsenet indenfor uddannelse og træning af sundhedspersonale. Der planlægges møder med sundhedsministeriet og distriktsmyndighederne og naturligvis med de lokale samarbejdspartnere, hvor vi sammen skal lægge planer for den videre udvikling af projektet.

Med de glædelige nyheder ønsker vi jer alle en rigtig god sommer!

Scroll to Top