Forskningsenheden MMRU

Det sidste nye skud på Masanga stammen er den ny forskningsenhed.

Som optakt til vores tur til Sierra Leone i slutningen af april, afholdt vi et internationalt symposium i samarbejde med en lang række nationale og internationale organisationer og uddannelsesmiljøer på Københavns universitet.

Masanga projektet har igennem en række projekter bevæget henimod bæredygtige strukturerer og det var omdrejningspunktet for symposiet.

Vi sætter fokus på relationer og partnerskaber der kan medvirke til at skabe udvikling videre fremad. Vi ønsker at skabe udviklingsbaseret forsknings muligheder og vidensgenerering som anviser idéer og veje videre fremover.

I samarbejde med Tropemedicinsk Institut på Amsterdam Universitet med prof. Grobush er enheden så småt ved at komme i gang. Vi var rundt og præsentere projektet til de nationale myndigheder og institutioner, dels sundhedsministeriet, den nationale forskningsenhed på universitet/COMASH og distrikt lokale aktører som bød projektet velkomment.

Der er indledet forhandling om samarbejde med Leed University om en række projekter, der er skaffet fundsmidler til 2 PhD projekter, der er et samarbejde igang med CapaCare om styrkelsen af den logstiske og administrative del af enheden, der er projekter med en gruppe af læger fra Holland med dr. Jurre i spidsen, der er bevilget midler til opgradering af vores laboratorie udstyr og meget mere.

Vi er ved at udarbejde en manual til brug for enkeltindivider, grupper og institutioner som ønsker at drive forskningsprojekter i Sierra Leone.

v/ stifter dr. Peter Bo Jørgensen

Scroll to Top