En ny frivillig fortæller – Hvad laver man på en forberedelsesweekend?

Herunder fortæller Esben Boldreel Henriksen, der skal til Masanga til August, om hvad man laver på den obligatoriske forberedelsesweekend, som alle frivilige tager på inden de rejser til Masanga. 
Efter den netop overståede forberedelsesweekend for os nye frivillige, sidder man tilbage med følelsen af, at august kun kan komme for langsomt. Weekenden har til formål at forberede de nye frivillige så godt som muligt til livet på og i Masanga. Derfor var der i løbet af weekenden flere informative indlæg, hvor vi blev præsenteret for blandt andet det praktiske på selve projektet, hvordan livet i junglen forberedes, samt ikke mindst indlæg omhandlende borgerkrigen, kulturen og forståelsen af samme. Fælles for alle indlæggene var, at de blev leveret på en yderst kompetent og interessant måde. Ud over bølgerne af informationer, var der også god tid til at sludre, hygge sig, lære hinanden at kende, gå nogle ture i området og få noget lækker mad, der var tilberedt vel af de smilende kokke.
Vi er en gruppe på syv frivillige, som drager afsted i løbet af sommeren. Der er tale om en arkitekt (som drager afsted ultimo maj), to jordmoderstuderende, to ernærings- og sundhedsstuderende samt to maskinmesterstuderende. Undertegnede er en del af den sidste kategori, og vi skal sammen med min studiekammerat, Rune, udføre den afsluttende bachelorpraktik på Masanga. Her vil vi fokusere på at stabilisere el- og vandforsyningen. Derudover er det planen, at vi vil udarbejde teknisk dokumentation til drift, vedligehold og reparation af blandt andet generatorsættene, således at de lokale bliver bedre rustet til overdragelsen i 2016.
Det er et forløb, vi alle ser enormt meget frem til, og med de fantastiske indtryk, oplevelser og mennesker, som weekenden bød på, ville det ikke gøre noget, hvis afrejsen allerede var i morgen 🙂
Scroll to Top