5 års fejring i junglen!

Fejringen af 5 årsdagen for Masanga projektet har været under opsejling længe. En nedsat komite til planlægning af begivnhederne har arbejdet hårdt og mange medarbejdere har været indvolveret i arbejdet.  Promotion forud for receptionen onsdag d. 20.07 har været  helt i top. Flere TV indslag på landsdækkende TV både i Breakfast News samt nyhederne og sportnyhederne har  bragt interview og reportage om hospitalet. Flere radioudsendelser har bragt interview og direkte indslag med spørgsmål fra lyttere fra hele landet om arbejdet på Masanga. De moderne jungle trommer sender historien ud i hele landet og der kommer lykønskninger fra nær og fjern.

Onsdag d. 20 var så den store receptionsdag. Den ny renoverede fysioterapi bygning som skal danne rammen om vores nye College med sygeplejeskole programmet var på denne solskinsdag det perfekte valg for arrangementet.

Programmet var officielt og traditionelt afrikansk bygget op med repræsentanter fra Sundhedsministeriet, fra  Tonkolili Distrikt Counsil, fra de lokale sundhedsmyndigheder og som en overraskelse fin besøg og tale fra vice socialministeren. Sundhedsminsteren undskyldt sit fravær og sendte repæsentanter i form af ministeriet´s public relations officer Mr- kamara og NGO liasson officer Yayah Conteh og om erstatning for ministeren til at holde gæste talen ingen ringere end selvest Mr. Joseph Edem- Hotha, rector for school of nursing i freetown .  Vi er meget stolt over at kunne trække så betydningsfulde personer op til vores reception.

Herudover deltog en række partnere såsom IBIS og React, de lokale politimyndigheder, vores trofaste samarbejdspartner i lokalmiljøet Tamaraneh samt section chief og paramount chief. Der manglede ingen eller noget. Talerne var i top og den efterfølgende refresment med jordnødde sovs og gedekød til de vanlig rismængder, flot og smukt tilberedt af vores nurse Emma og udvalgte kvindelige medarbejdere på hospitalet gjorde gæsterne godt.

Efter talerne var der guidet tur rundt på hospitalet, dørene var åbne og de fremmødte medier, i alt 7 forskellige fik mulighed for at interviewe personale og patienter frit og åbent uden censur. Det nationale TV var mødt frem og flere forskellige radiostationer samt en del aviser.

Folkene fra landsbyen rundende dagen af med traditionel afrikansk dans og vi sluttede af sidst på eftermiddagen, trætte glade, udmattede og indignerede af den store opmærksomhed vi får.  Vi er klar til de næste 5 år – så vi kan holde endnu et brag af en fest efter 10 år´s indsat før vi trækker os ud af projektet og overlader det til lokale kræfter.

Mange hilsner fra

dr. peter/ Masanga hospital

Masanga visit by health officials Sierra Leone

Scroll to Top