12. Dec. — Sygeplejeskolen

Hvis der er nogle der er seje, så er det disse damer og herrer iført deres kendetegnende blå uniformer; Masanga Hospital Rehabilitation Project’s første årgang af Community Health Nurses.

Man tvivler ikke på, at de studerende trives og nyder livet i Masanga. Når de ikke er til undervisning, så lyder der snakke og grin i massevis nede fra studieboligerne bag colleget.  Hvad mange dog ikke ved er, at de fleste af disse studerende har måtte ændre deres hverdag gevaldigt for snart at kunne kalde sig community health nurses. Med få studiepladser indenfor området fordelt over hele Sierra Leone, har mange truffet beslutningen at flytte fra deres hjemby, ægtefælle og børn for en periode af 2,5 år for at komme til Masanga og studere.

Det kræver mod, energi og vilje. Hatten af for alle de motiverede mennesker, der knokler på skolebænken i disse dage på Tonkolili College of Health Science and Technology. Inden længe vil første årgang være færdiguddannet og kvalificeret til at hjælpe og styrke Sierra Leone sundhedssektor.

Skrevet af Lone, frivillig i foråret 2013

Tonkolilli nurses

Scroll to Top