10. Dec. Juleblog “cafe latte, diskodans og udviklingsarbejde”

Min julehilsen til jer alle skal komme fra mit virke som frivillig i Danmark. Jeg er medicinstuderende på 5. år og har været seks måneder i Masanga i efteråret 2009. Jeg har alverdens gode, sjove, barske og hjerteskærende historier fra min tid i Masanga og I er velkomne til at læse på lineisierraleone.blogspot.com, hvor dansk jul og afrikansk hverdag møder hinanden i smuk forening.
Min veninde spurgte forleden dag; ’Hvorfor er det fedt at bruge så mange timer om ugen på frivilligt arbejde? Du tager jo den tid fra veninder, studie eller et lønnet job’. Jeg kan svare uden at blinke; der er mange grunde til at der skal stå frivilligt arbejde på mit skema;
1. Når man arbejder i en organisation der udelukkende er baseret på frivilligt arbejde, vil man møde mange andre mennesker i den forbindelse. Det er personer med overskud og med nogle værdisæt tilsvarende mit eget. Jeg får kontakter til mange andre faggrupper og vi er i fællesskab med til at motivere hinanden. Det er både personligt og fagligt en fordelagtig situation.
2. At arbejde med PR, med organisationsopbygning og med kommunikation giver mig nogle faglige kompetencer, som vil gavne mig rigtig meget i mit fremtidige erhverv som læge.
3. Det giver mening! Jeg har ingen problemer med at kombinere cafe latte, diskodans og udviklingsarbejde. Alle dele giver mening og giver mig et bredere grundlag for at tage beslutninger i resten af mit liv.
Masanga er for os alle et hjertebarn og jeg tror så meget på det her projekt og på de over hundrede ansatte vi har i Sierra Leone, at jeg – ikke kun i julen – men på alle dage af året sender tanker derned. Tanker, motivation, arbejde, midler, hjertevarme – det er alt sammen noget de kan bruge i Masanga. Og det er lige præcis hvad jeg selv føler jeg får igen ved at arbejde frivilligt herhjemme. Så tak til alle jer som støtter projektet og som hver dag er med til at skabe en bedre verden og tænde lys – i Sierra Leone og i Danmark.
Glædelig jul.
Line Sindal Nielsen

sick Kid at Masanga Hospital

Scroll to Top