Masanga

Masanga Projektet understøtter Sierra Leones sundhedssystem gennem kapacitetsopbygning og bæredygtig sundhed til landets sårbare indbyggere.

Vi understøtter:

  • Sundhedsydelser
  • Sundhedsuddannelser
  • Sundhedsforskning

Sundhed

Vores hospital beskæftiger mere end 110 medarbejdere og behandler årligt mere end 12.000 indlagte og ambulante patienter. Vi har et særligt fokus på at behandle livreddende kirurgi, tropiske sygdomme, sårpleje, børn, gravide og fødende. Siden projektet startede i 2005, har vi behandlet mere end 200.000 patienter på hospitalet.

Uddannelse

Vores sundhedsuddannelser og træningsprogrammer understøtter og afhjælper manglen på kvalificeret sundhedspersonale i Sierra Leone. Vi har uddannet over 350 sygeplejersker, som nu arbejder i den Sierra Leonske sundhedssektor. Vores projekt udbyder landets første og eneste uddannelse i fysioterapi og vi er base for organisationen CapaCare der uddanner Community Health Officers til at udføre livreddende kirurgi.

 

 

Forskning

Vi bedriver forskning og indsamler essentiel viden om sundhedstilstanden i Sierra Leone. Større indsigt i sundhedsepidemiologien blandt befolkningen gør det muligt at optimere vores arbejde og sætte ind der hvor vi kan gøre den største forskel.

Læs mere om Masanga Medical Research Unit

Masanga i 2023

0

Ambulante patienter

0

Indlagte patienter

0

Udførte operationer

0

Fødsler

Mød drengen Kelfala

Amara og Kelfala

Mød Kelfala, en dreng, der blev syg på grund af den tropiske sygdom tyfus. Kelfala var så syg ved ankomsten til hospitalet, at det var usikkert, om vi kunne redde ham. Han var bevidstløs, hans vejrtrækning var dyb, og hans hænder og fødder var kolde. Vi turde ikke operere ham til at begynde med. Efter han havde modtaget blod, væske og en stærk dosis af antibiotika, havde vi et vindue til at operere ham. Hans chancer var små, men i det mindste var der håb.

Ved siden af ham er Amara Conteh. Amara kom til Masanga Projektet for næsten et årti siden som landsbylæge under uddannelse (CHO). Som CHO valgte Amara at studere videre gennem CapaCares kliniske træningsprogrammet og er dermed i stand til at udføre livreddende kirurgi. Amara opererede Kelfalas tarme, der var blevet ødelagt af tyfussen og på den måde reddede han Kelfalas liv.

Dette billede er taget tre uger senere, da Kelfala var rask nok til at blive udskrevet. Situationer som denne er bevis på, at lokalt kapacitetsopbygning redder patienter i et land som Sierra Leone, hvor der er begrænsede muligheder for behandling af høj kvalitet.

Mød vores medarbejdere

Doner til Masanga nu!

Din donation vil hjælpe Masanga videre

 
Scroll to Top