3. Dec. — Gamle Cykler?

Projektet “cykler til Masanga” kaster, udover lidt økonomisk overskud til hospitalet, også en del gamle og ubrugelige cykel-stel og dele af sig. Men hvad kan man så bruge det til? To frivillige Maja og Christoffer satte sig for at bygge et legestativ af de gamle cykler. Lækre gamle dansk producerede cykelstel blev fundet frem fra bunkerne, og alle de ansatte i cykelbixen hjalp med at splitte dem ad, så vi kun havde selve stellene tilbage. Nu skal der svejses og det hjælper hospitalets maler/generatorpasser/handymand Youssufu os med.

De lokale stopper op og kigger undrende på den mærkelige struktur de skøre hvide mennesker er ved at bygge. Også Youssufu er skeptisk kan vi mærke, han siger dog ikke noget og svejser velvilligt hvor vi peger. Lige pludselig går det op for vores kære svejser, hvad vi har gang i, han forklarer det til tilskuerne og nu synes alle at det er en fremragende idé.

Stel efter stel bliver sat på, lilla – røde – grønne, to små barnecykler og en forgaffel med et hjul i, helt på toppen. Til sidst kan den utrolig flotte struktur sættes på plads lige over for Minishoppen. Den bliver med det samme taget i brug af en flok glade børn, der ikke har hørt om hverken kommunal godkendelse af legepladssikkerhed eller “pas nu på, du kan falde ned og slå dig”. De lokale nikker, måske var det en god nok idé og en lille side gevinst er, at nu har hospitalet endelig fået den skulptur det har manglet så længe.

Skrevet af Christoffer, frivillig foråret 2013

cykler til masanga

Scroll to Top