250.000 kr til Masanga´s kamp mod Ebola.

Lions Danmarks Katastrofe- og Hjælpefond har bevilliget 250.000 kr til Masanga hospitalets kamp mod Ebola.

Masanga.dk og Lions Club distrikt 106A har gennem de sidste 8 år sammen medvirket til at genopbygge Masanga hospitalet i Sierra Leone. Hospitalet har behandlet mere end 200.000 mennesker, skabt arbejde og uddannelse og herigennem skabt håb om en fremtid for de mest udsatte og fattigste mennesker i verden.

Lions club
Lions club

Folk dør af helt almindelige og let behandlelige sygdomme. Dette rammer i særdeleshed børn og kvinder. Sundhedssystemet er i forvejen skrøbeligt og nu er sundhedssystemet totalt brudt sammen.

Vi er meget taknemmelig for denne flotte donation fra Katastrofefonden, den betyder at vi nu sikre vores medarbejdere og vi kan deltage i oplysningsarbejdet helt ude i de små landsbyer, for at dæmme op for spredningen af Ebolaen, siger formanden for Masanga.dk Peter Bo Jørgensen.

Ebola virussen raser stadig i Vestafrika og Sierra Leone er fortsat i orkanens øje. Det er svært at følge med den hurtige spredning, der har perfekte vækstforhold i et område præget af dårligt uddannelsesniveau, ringe adgang til viden, fattigdom, sparsomt behandlingstilbud og manglende vandforsyninger, for bare at nævne et par af udfordringerne.

På grund af den voldsomme Ebola epidemi blev den kliniske og medicinske aktivitet midlertidig nedlukket på selve Hospitalet af sikkerhedsmæssige årsager. Katastrofefonden bevilgede i forsommeren 2014 ligeledes 100.000 til de første tiltag mod Ebolaen.

Læs mere om Masangas kamp mod Ebola her.

Scroll to Top