23 Dec. Juleblog “De Mange Muligheder”

Her kommer så blog indlæget for Lille Jule Aften! Det er skrevet af Rikke Bennesen!

Jeg hørte tilfældigt om Masangas venner da jeg i foråret 2008 var ved at planlægge en rejse med en veninde. Vi ville gerne ud og opleve verden og hvis vi kunne kombinere det med frivilligt arbejde var det helt perfekt.
Efter møde med Urd og Peter Bo skulle vi søge om penge til det arbejde vi gerne ville lave når vi var af sted. En minishop det skulle være med dertil hørende hønsegård. Det gik hverken værre eller bedre end at vi kort før afrejsen blev kontaktet af den administrerende direktør fra Hedegaard Foods, der gerne ville donere penge til vores projekt hvis vi droppede mineshoppen og i stedet for ville udvikle vores planer om en hønsegård til en farm. I samråd med bestyrelsen i Masangas venner takkede vi ja og på den måde startede mit første ophold i Masanga med nedrivning af gamle bygninger, hønsefarm byggeri og fantastiske oplevelser med de lokale.
Efter den første tur til Masanga kom jeg hjem og var på den ene side mæt, men samtidig klar på at tage af sted igen med det samme. Da der var et sygeplejestudie at passe blev det til tanker om hvad der kunne gøres for Masanga fra DK. Urd og jeg snakkede meget frem og tilbage og af alle disse tanker og samtaler opstod ideen til et sponsorprojekt for skolebørnene i Masanga og omegn. Det var virkelig noget jeg kunne se mig selv i og det blev starten på en lang rejse med mange flere turer til Sierra Leone gennem de sidste par år.
Jeg føler mig privilegeret at jeg fik lov til at bidrage med det jeg kunne og at der er i organisationen er plads til at jeg kan gøre det på min måde.
Som resten af projekterne på Masanga handler det ikke om at komme ned og udføre et stykke arbejde selv og så rejse igen. Derimod stræber vi alle efter at gøre det i samarbejde med de lokale som jo skal bære projektet videre med tiden. Derfor har jeg et meget tæt samarbejde med Brima, koordinatoren på Masanga educational sponsor project. Han står for alt det daglige arbejde i projektet i Masanga, kontakten og lektie hjælpen til børnene i projektet, info til forældrene og støtte til dem i forhold til hvordan de kan hjælpe deres børn og ikke mindst kontakten til skolerne og lærerne.
Derudover er der John som jeg har arbejdet sammen med siden jeg var på Masanga første gang, Han var en af de første tre ansatte i hønsefarmen, fortsatte derefter videre med mig da vi startede sponsorprojektet, hvor han i dag fungere som supervisor og sparringspartner for Brima.
Min fornemmeste opgave i dette arbejde er at hjælpe de to til at blive bedre til deres arbejde og i samarbejde med dem at finde løsninger på de mange udfordringer vi efterhånden har stået i. Jeg er der ikke for at lave deres arbejde, men derimod til at sikre at de med tiden selvstændigt kan udfører deres arbejde, og til at sikre at de gør det på samme moralske grundlag som alle os frivillige fra Masangas venner.
Folk er tit imponeret af det arbejde jeg laver, men jeg kan ikke tage imod de flotte kommentarer uden samtidig at fortælle at jeg af og til føler at jeg har fået mere ud af det selv end hvad jeg har kunne give igen. Jeg ved at det stykke arbejde jeg fortsat laver for Masanga kommer mange til glæde, og jeg er så heldig at jeg kan se forandringen fra gang til gang når jeg kommer tilbage til Masanga, men den rigdom jeg får med hjem i bagagen igennem oplevelser, personlig udvikling og ikke mindst erfaring på mange plan, ville jeg ikke kunne købe mig til nogle steder og derfor vil jeg være evig taknemmelig for at have fået lov til at være en del af alt dette.
Når man er i Masanga kan man næsten ikke lade være med at se muligheder for udvikling uanset hvor man kigger hen, og jeg har selvfølgelig også mange ideer jeg håber at jeg med tiden kan få lov til og mulighed for at føre ud i livet.  Når alt dette er sagt ser jeg frem til mange års arbejde i og med Masanga og håber at der er flere mennesker der vil tage imod den enestående oplevelse det er at være frivillig i Masanga.
Rigtig god jul til jer alle.

Scroll to Top