20. Dec. — Monica på Masanga Outreach

Mit navn er Monica Lauridsen Kujabi, jeg er 25 år og frivillig på Masanga projektet. I det følgende vil jeg fortælle jer om afrikansk hårmode. Jeg trådte ind i den lille salon, fyldt med kvinder i pink-ternede korte kjoler. De havde alle en funky frisure – mikrofon-hår, fletninger, extensions, dreadlocks, og i mange forskellige farver. Det meste var parykker eller andet slags falsk hår – det er det helt store her i Sierra Leone (og Afrika generelt). De fleste kvinder skifter frisure som de skifter tøj, det er ret fascinerende, selvom det hele ikke er lige pænt. Jeg skulle selvfølgelig også prøve at have disse afrikanske fletninger. Jeg havde købt noget langt mørkt ensfarvet hår, selvom sælgeren var overbevist om, at det skulle være to-farvet – grøn f.eks. Straks gik de i gang. 2 kvinder holdte det kunstige hår og tog totter til 3 kvinder, der hæftede totterne på mig, mens 2 andre flettede fletningerne. Aldrig har jeg set sierra leonere være så effektive, og aldrig er jeg blevet rykket i fra så mange sider – av av! Og hovedpine hele natten. Efter 2,5 ganske underholdende timer med afrikanske højtråbende divaer, havde jeg 200 små fletninger og et nyt afrikansk look. Nu er jeg fin til sierra leonsk juleaften.

God jul mvh Monica fra Outreach.

(Desværre kunne vi ikke få et billede hjem af Monicas fine fletninger, så her har vi en hilsen fra nogle af de lokale børn i stedet. De ønsker os alle glædelig jul. Red.) 

Image

Scroll til toppen