20. Dec. Juleblog “LIONS OG MASANGA”

Idag har Povl Schøn fra Lions klub skrevet om sin historie med Masanga Hospitalet. Povl er den person der har kendt Masanga længst! Læs her hvor historien starter tilbage i 1979 – længe før borgerkrigen ødelægger landet!

I 1979 startede 7 lionsklubber  på Vestegnen et skoleprojekt i Masangaområdet hvor vi byggede 7 skoler og betalte i de næste ca. 15 år alle omkostninger for skoleeleverne så de fik en grundskole fra 1`til 7`klasse. Jeg var fra starten meget involveret i projektet og igennem årene sendte vi hvert år en container derned med skolemateriel og samtidig sendte vi en masse udstyr til Masanga Leprosy Hospital. I) 1997 besøgte jeg for første gang Sierra Leone for at indvi en ny skole, men på det tidspunkt hvor jeg var der, eksplodere landet i en borgerkrig og jeg var den sidste europærer der slap ud af landet.
I 2005 blev jeg kontaktet af Peter Bo Jørgensen der spurgte om jeg og Lions var interesseret i at være med til at genopbygge MASANGA hospitalet. September 2005 var jeg sammen med Peter Bo i Sierra Leone for at besigtige hospitalet og lave en aftale med regeringen om at genopbygge hospitalet og bl.a. ved hjælp af en lionskontakt, Foday Sankoh som er født i Masangaområdet ,men har boet i Danmark i over 40 år, fik vi en aftale i hus.  I december 2005 blev det vedtaget i Lions-distrikt 106 A, 52 lionsklubber, at man ville støtte projektet i Masanga og det har klubberne gjort indtil nu med ca. 800.000 kroner i kontanter og udstyr for ca. 4 mill. kroner og klubberne vil forsætte med at støtte projektet. I 2008 besøgte jeg igen Masanga og det var en stor oplevelse at gense hospitalet og at se hvor meget MASANGAS VENNER havde opnået på den korte tid.

Hvad har Masanga givet mig af oplevelser ?
Jeg har oplevet Sierra Leone på godt og ondt, flygtet fra landet, været ved at blive skudt (før krigen, red.), men også oplevet en befolkning, som bor i Verdens fattigste  land, der altid er smilende,  gæstfrie og hjælpsomme. Jeg har fået virkelige gode venner, såsom Alfred, George Fawondu, Bessie og mange andre. Jeg har en følelse, at Masanga og Sierra Leone, står mit hjerte meget nært og håber at jeg på et tidspunkt kan besøge landet igen.

Glædelig Jul til jer alle sammen!
POVL SCHØN, LIONS

traktor ankommer til Masanga hospitalet
Her er et billed af en traktor som Lions club Dragsholm har doneret til Masanga Hospitalet!

Scroll til toppen