2 nye regler, et bål og machetetur igennem junglen

Man må ikke sove på arbejdspladsen og SMS’er skal foregå i pausen.
–Der er kommet nye boller på suppen i skrædderiet, for den nye frivillige supervisor Anders har hurtigt fået oparbejdet en arbejdsmorale, der kan sidestilles med en hårdnakket arbejdshest. Gule og røde kort er blevet uddelt til distraherende input og forbipasserende gadesælgere, hvilket fodboldfanatikerne i skrædderiet hurtigt har taget til efterretning. Arbejd’ arbejd’. Så alt andet lige mødte de ansatte op ti min. før åbningstid i tirsdags og fredag blev ikke til en tidlig fyraften. Nej, i stedet er priserne blevet sat i vejret, bestillingerne noteret og radioens afrikanske arbejdsrytmer skruet en tand op. Længe leve brandhård bangurabags producering og visuelle dommerkort.
Bangura Bags Produktion
Helt anderledes tempo har udspillet sig i Simons solo murstensprojekt. Den unge håndværker fik hurtigt fremtryllet en murstensform fra tømrerbutikken, og efter første dag stod otte flotte mursten klar på ræd og række med en optimistisk og selvtilfreds murer bag sig. Nu skulle Simon bare vente på, at hans otte darlings ville tørre og så udvælge sig den med den allerbedste lerblanding. Men ’bare vente’ blev efterhånden til dage og til endnu flere dage og to uger gik langsomt forbi alt imens murstenene til stadighed efterlod sig utallige fingeraftryk fra den gode håndværkers tørhedstjek. Det skulle der rodes bod på, så midt i Masangas jungle optændte Simon et vaskeægte Sankt Hans associerende bål for at fremskynde tørringsprocessen. Bortset fra at vådt jungle træ og en luftfugtighed på over 100 gjorde optændingsfasen lettere kompliceret, formåede vores murer dog trods alt at fyre op og sætte ny rekord for, hvad en tropisk spejder skal kunne præstere. Projekt ’byg et murerfirma i Tarzans regnskov’ har atter genvundet potentialet.
For arkitekterne uden grænser blev grænserne for Masanga by fundet og optegnet, så den helt store masterplan for fremtidens arkitektprojekter endeligt kan designes. Altså en sådan hel old school version af google street view på papyrus med blæk. Turen foregik i jeep gennem palmer og lianer med en machete fortrop til at skære sig vejen frem. Vi snakker langsom fremgang, med sneglefart oveni på grund af varmen og det manuelle junglearbejde. Virkelighedens Robinson bare uden kamera og Mr. Mygind som guide. Tættere på Masangas hostel på den utilregnelige telefonbakke har arkitekten Gry styret færdiggørelsen af bakkehuset, der netop nu rykker tættere på enden. Rammer, vinduer og dørlås er sat på plads, trods minikrise efter brug af forkerte mål, men trods alt er Masangas by nu opgraderet med en ny bolig, gående fra skrot til slot. –Som i et mangefarvet slot lidt ala Pippis hytte med fine blå og gule brædder og zinkplader på taget..
Scroll to Top