Flot indsamling til Masanga-hospitalet i Sierra Leone

Høje-Taastrup Sprogcenters temauge om ”Frivillighed og ulandshjælp” kulminerede torsdag aften den 24. marts i et støttearrangement for hospitalet Masanga, der ligger i verdens fattigste land Sierra Leone. Knap 40.000 kr. er indtil videre samlet ind.
EU har udpeget 2011 til europæisk år for frivilligt arbejde, og det var udgangspunktet for, at Høje-Taastrup Sprogcenter satte frivillighed på skemaet i uge 12. Ugen betød, at kursisterne blev undervist i emnet frivillighed og dets betydning i Danmark. Derudover havde Sprogcenteret en række oplægsholdere, der kunne fortælle om konkrete eksempler på frivillighed – særligt hvor indvandrere bruger deres viden og engagement til at støtte de samfund, de kommer fra.

Temaugen kulminerede i en uforglemmelig aften arrangeret i samarbejde med foreningen Masanga, der er en støtteforening til fordel for Masanga-hospitalet i Sierra Leone, og deltagerne var venner af Masanga-hospitalet, kursisterne på Sprogcentret og andre interesserede gæster. Aftenen bød på spændende mad lavet af kursister fra Sprogcenteret, musikalsk underholdning og oplæsning af digte, der er skrevet af kursister på Høje–Taastrup Sprogcenter. Al overskud gik ubeskåret til hospitalet i Sierra Leone.

Forstander for Høje-Taastrup Sprogcenter Henrik Broe udtaler: ”Det har været en rigtig god temauge, og at det overordnede undervisningstema rent faktisk blev udmøntet i et konkret projekt har været meget motiverende for forståelsen af emnet. Initiativet udsprang fra en gruppe lærere, men et sådant projekt kan kun blive en succes, når alle yder en ekstarordinær indsats. Det er gået over al forventning, og kursisterne har modtaget temaugen meget positivt og været meget engagerede og har selv igangsat en række initiativer til fordel for Masanga-hospitalet i Sierra Leone.”

Selv om temaugen nu er slut, er mange kursister stadig engagerede i projektet. I fredags var der indsamlet omkring 30.000 kr. til Masanga-hospitalet, og beløbet er nu oppe på knap 40.000 kr. Temaugen blev et godt eksempel på frivillighed, der batter.

Masanga børn og underholdning

Scroll to Top