6. dec. — Sierra Leone VS Denmark

Gennem længere tid har der dagligt været træning for de ben amputerede indlagte på hospitalet, i starten var det svært bare at få patienterne hevet ud af hospitalssengene til fællestræning kl. 11 ude i gården, men langsomt fandt de ud af vigtigheden ved fysisk træning. Motivationen startede blandt andet med en fodbold og efterhånden kunne man godt fornemme at det skulle ende med en fodboldkamp så der var lidt at træne hen i mod.

I dag havde vi så for 1. gang landskamp nede på foldboldbanen mellem 7 ben-amputerede og 7 danske frivillige alle belæsset med krykker og gangstativer. Banen er ca. 8 x 5 meter og der spilles af 3 halvlege, da det ellers er for hårdt for de frivillige- der ikke er i ligeså god form som de amputerede. Stemningen er høj og tilskuerne strømmer til, kampen indledes med nationalsange og så fløjtes spillet i gang. Sveden pibler, mens man forgæves okser rundt efter en bold, krykkerne ryger ind i hinanden, bolden flyver om ørerne og pludselig er der mål. Desværre til de ben amputerede. Kampen fortsætter, man føler virkelig på egen krop hvor hårdt det er, og bliver samtidig så imponeret over hvor fysisk stærke de ben amputerede er blevet, fx kan man se en der snubler og uden problemer rejser sig op igen stående på et ben.

Til sidst er kampen endelig færdig og med tungen halt ude af munden deles der vand ud til spillerne, humøret er stadig i top og man kan tydelig fornemme hvor meget de ben amputerede strutter af selvtillid. De udfordrer allerede nu til kamp igen om 2 uger og vil gerne fortsætte den daglige træning.

Skrevet af Ditte, frivillig i foråret 2013.

Kunne du tænke dig at blive medlem af Masanga kan følge linket HER.

Danmark vs. Sierra Leone
Danmark vs. Sierra Leone
Scroll to Top