Outreach v/ Monica Kujabi

Vi er tilbage! Masanga Outreach har siden ebola-epidemien i 2014 stået på standby, da indsatsen måtte trække sig ud af landet. Projektet har haft hvilepuls siden, da det er svært at gøre en indsats med 7526 kilometer, som skiller tanken fra stedet.

En tidlig septemberaften skåler de frivillige i (doneret) rødvin. Anstrengelser med ansøgninger og akademiske vendinger førte ikke til donationer. Det gjorde til gengæld det indædte engagement i projektet, som fik spredt budskabet gennem lærerige foredrag. Med hjælp fra Rotary Skivehus og to privat-donorer kan tanker og sted samles igen.

Helt konkret betyder det, at projektleder Monica Lauridsen Kujabi til november tager til Sierra Leone. Målet er at ansætte to lokale, som kan være med til at etablere og opretholde outreach-afdelingen, som skal tage ud til landsbyerne. Ud, hvor problemerne er. Kvinder i de små landsbyer i Sierra Leone har langt større risiko for at dø i barselssengen end kvinder i storbyen. Det er det, Masanga Outreach’s genopstartede projekt skal gøre noget ved.

Og hvorfor er det nu lige, at det er så vigtigt at involvere dem, det hele drejer sig om? Vi vil gerne skabe noget, der er bæredygtigt. Noget, der varer ved, når vores indsats stopper, det skal de lokale ansatte hjælpe med.

Med genopstart af projektet og nye ideer der skal søsættes, er der stadig brug for frivillige, som har lyst til at opleve, arbejde og bruge nogle af deres akademiske kundskaber i den virkelige verden – og det har vi skrevet mere om på vores hjemmeside, som du kan finde her. Du kan også følge opdateringer og se kommende begivenheder på siden. Næste måneds-møde finder i øvrigt sted den 25. oktober i Aarhus.

Scroll to Top