Løb for Liv – et velgørenhedsløb for Masanga

Den 11. maj afholdte Masanga morgenløbet Løb for Liv, i forbindelse med Sundhedsdagen på Professionshøjskolen Metropol Campus, på Nørrebro. Dette var optakten til den internationalt anerkendte konference, Women Deliver.  Women Deliver ønskede, at sætte fokus på piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel, og Sundhedsdagen var derfor en temadag, som skulle skabe opmærksomhed og viden omkring sundhedsudfordringer og –løsninger for kvinder og piger i verdens fattigste lande. Dagen var arrangeret i fællesskab af ngo’er, fagorganisationer og studieretninger.

 

Til Løb for Liv blev der sat fokus på piger og kvindes ret og adgang til sundhedsydelser.

Det var en vellykket dag, hvor stemningen var i top blandt de 67 løbere og alle de frivillige. Vejret var i den grad med os og løberne havde morgensolen med sig på ruten, som blandt andet førte dem forbi Søerne og igennem Fælledparken i København.

Der blev samlet 6.700 DKK ind til Masangas hospitalsprojekt, hvilket svarer til mere end 13 månedslønninger.

 

Desuden var Morten Østergaard fra Radikale Venstre  at finde blandt løberne, og han var meget passioneret omkring projektet og havde en positiv og frisk energi.

Journalister for Women Deliver, lavede desuden en lille video fra Løb for Liv, som blandt andet byder på et interview med Morten Østergaard og et interview med stifteren, Peter Bo Jørgensen, som fortæller om hospitalsprojektet. Hele videoen kan ses her.

Tak til alle som deltog og for at hjælpe os med, at sprede budskabet.

Masanga runners frisk morgen løbere, her med Johanne i midten, Masanga runners administrator og daglig leder
Masanga runners frisk morgen løbere, her med Johanne i midten, Masanga runners administrator og daglig leder
Panelet på sundhedsdagen Peter Bo Jørgensen ved siden jordmoderforeningens formand Lilian Bondo
Panelet på sundhedsdagen
Peter Bo Jørgensen ved siden jordmoder foreningens formand Lilian Bondo
Scroll to Top