Glædelig jul fra bestyrelsen

Så er endnu et år ved at gå på held. Dette gælder selvfølgelig også for både Masanga  projektet og for foreningen Masanga Dk.

Det har jo været et begivenhedsrigt år for både foreningen, Masanga.dk og og selve Masanga Projektet.  Uden at dette skal blive et decideret tilbageblik, så har det store omdrejningspunkt i år været projektets 10 års jubilæum:

Herhjemme er dette blevet fejret med jubilæumsfest i forbindelse med general forsamlingen i April. Foreningen har jo droslet væsentligt ned i antallet af udsendte frivillige, hvilket naturligt nok også fornemmes på antallet af aktive, da entusiasmen omkring det frivillige arbejde herhjemme jo boostes af en udsendelse til Masanga. Ikke desto mindre var det fantastisk at se så mange kendte ansigter til general forsamling og efterfølgende middag og fest, der stadig støtter op om vores initiativer og bærer Masanga  i hjertet. Vi ved, vi altid har denne ressource at trække på, skulle det blive nødvendigt.

På den mere triste side var vi nødt til at sige farvel til  foreningens eneste professionelle, vores fundraiser Louise, som til trods for at have gjort et solidt stykke arbejde for forenings og særligt Masanga projektets økonomi, ikke helt kunne opretholde sin egen løn, hvis vores administrative omkostninger skulle stå i mål med projektomkostningerne.

Dette har ledt os til  det nye store sats med ansættelsen af en international fundraiser som skal arbejde i syd. Vi  har store forventninger til dette tiltag.

Økonomisk har 2016 også været et spændende år, da vi bl.a. udover at have indgået et konkret samarbejde omkring genåbning af øjenklinikken med vores gode venner og faste donorer i Lions, også indgik et 5 årigt samarbejde med Aleris-Hamlet hospitalerne. Dette er et økonomisk samarbejde, men også et samarbejd, hvor vi kan trække på faglige kompetencer og medarbejder involvering.

I Masanga har 2016 efter Ebolaen været præget af fremgang. Stadig mere belægning på hospitalet og tiltagende aktivitet via vores CapaCare studerende og andre samarbejdspartnere. FUG er tilbage og laver forbedringer på apoteket og Out reach er også godt i gang med at gen-etablere sig.

I nytåret kunne vi  fejre graduation af vores første hold State Enrolled Community Health Nurses, endnu en mærkesag og en stor landvinding. Gennem hele 2016 har en gruppe af dedikerede fysioterapeuter arbejdet på at kunne starte en fysioterapi uddannelse op på college, hvilket vi kan se frem til i 2017

Så endnu et år er gået. Med op- og nedture. Glæder og sorger. Som altid flest glæder.

Med disse ord vil  vi fra bestyrelsen ønske Jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Det blev også året, hvor vi fik ny formand. Peter Bo er stadig et uvurderligt aktiv i foreningen og italesættes nu  som stifter, mens jeg selv bærer formandstitlen og Pernille Dixen titlen af næstformand. Vi måtte sige farvel til forenings sekretær, Knud Anker Iversen efter 10 års utrætteligt arbejde.

Masanga.dk markerede sig udadtil ved d. 11. maj at afholde morgenløbet Løb for Liv, som optakt til den internationale konference, Women Deliver, hvor man ønsker at sætte fokus på piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel. Masanga Runner logoet blev luftet.

løb for liv – friske morgenløbere med. bl.a Morten Østergård, leder for de Radikale forhv. minister.

For 2016 har også været året, hvor Masanga Runners for alvor er kommet ud over stepperne med velfungerende hjemmeside og stadig flere aktive løbe

Scroll to Top