Det første hold sygeplejersker færdiguddannet på Masanga

Siden Masanga projektets start for 10 år siden har det været en vision at skabe et undervisningshospital med tilhørende sundhedsuddannelser. Vores sygeplejeskole fik tilladelse til at åbne i rammen af vores College i september 2012. Det første hold sygeplejersker blev færdiguddannet i efteråret 2015 med nogen forsinkelse, som skyldes at alle skoler og uddannelsesinstitutioner stod på standby under Ebola epidemien. De første 52, som har gennemført med flotte resultater, afholdt således deres graduation-ceremoni på fantastisk vis på Masanga lørdag d. 09.01.2016.

Festlighederne blev behørigt fejret med taler, musik og sang – samt dans til den lyse morgen.

Der var taler fra repræsentanter fra Sundhedsministeriet, Chief Nursing Officer, Matron Hosinatu Kanu og vores egen rektor Dr. Joseph Edem-Hotha, chefen for TEC, Tertiary Education Committee, var key note speaker, Professor Dr. Koroma. Den lokal parlamentsmedlem holdt tale. Jeg selv holdt tale og mange flere. Det var vel nok den største dag i de sidste 10 års intens arbejde for at få dette projekt op og stå. Det var en stor ære for mig at få lov at deltage, at tale til dimittenderne og se dem aflægge deres sygepleje-ed: at ville virke for patienternes helbredelse med høj etik og moral.

Der blev uddelt diplomer og priser og meget andet. Det var naturligvis ekstra godt at vores 2 egne, fra projektets tidlige start og tidligere nurse aides, havde gennemført med fine resultater og tog de fleste og meget prestigefyldt priser hjem. Der var tårer i øjne under uddelingen fra giverne, modtagerne og tilhørerne.

Til efteråret bliver det næste hold færdige og jeg glæder mig til festlighederne. Sådan vil det blive ved i mange år fremover.

Graduation nurses sygeplejersker 2016

De studerende aflægger eden og modtager diplomet/certifikatet efter endt uddannelse til sygeplejeske, State Enrolled Community Health Nurse, SECHN.

Meget smuk opsætning på vores fodboldbane med scene, overdækket tilskuerpladser, for at dække for solen under det lange arrangement, endvidere overdækket afdeling for dimittenderne.

Godt arbejde for College Management med de dygtige lærere Mr. Fornah, skolelederen og Ms. Rebecca, som har ydet en betydelig indsats for at få uddannelsen til at fungere.

Graduation nurses sygeplejersker 2016
Scroll to Top